Mitrović napušta saudijski klub, a nije ni debitirao?

Foto: Profimedia

ALEKSANDAR MITROVIĆ (28) prošlog je tjedna otišao iz Fulhama u saudijski Al Hilal za 50 milijuna eura. Al Hilal je ovog ljeta doveo još nekoliko zvijezda. Riječ je o Rubenu Nevesu iz Wolverhamptona, Kalidou Koulibalyju iz Chelseaja, Sergeju Milinković-Saviću iz Lazija i Neymaru iz PSG-a.

Mitrović nije siguran u Al Hilalu?

Tu Al Hilal ne misli stati jer je njegova sljedeća meta Romelu Lukaku (30) iz Chelseaja, koji i dalje ne uspijeva pronaći novi klub. Belgijski napadač otpisan je od menadžera Mauricija Pochettina, a Saudijci bi ga rado doveli. Lukaku zasad želi u Juventus, no talijanski klub nije još poslao ponudu Bluesima.

To bi mogle biti loše vijesti za Mitrovića. Naime, talkSPORT piše da bi Mitrović u slučaju dolaska Lukakua u Al Hilal mogao biti proslijeđen nekom drugom saudijskom klubu. Al Hilal bi tako pustio Mitrovića u Al Shabab ili Al Ettifaq kako bi si otvorio mjesto za Lukakua. Mitrović bi u tom slučaju napustio Al Hilal i prije službenog debija.

Potpisao ugovor od 25 milijuna eura godišnje

Srpski napadač, koji je prošle sezone zabio 14 golova u Premier ligi i novopečenom prvoligašu pomogao doći do sjajnog desetog mjesta, u Saudijskoj Arabiji zarađivat će 25 milijuna eura godišnje, a ugovor je potpisao do 2026. godine. Prošle sezone bi gotovo sigurno zabio i više golova da zbog odgurivanja suca nije bio suspendiran čak osam kola.

Mitrović je u Fulhamu pet godina i na Craven Cottageu ima status legende kojoj su igrači spjevali pjesme. Pretprošle sezone zabio je 43 gola u prvenstvu i tako postavio rekord Championshipa. Ukupno je za Fulham zabio 111 golova u pet sezona, a za Srbiju je postigao 52 i najbolji je strijelac te reprezentacije u povijesti.