Mlada nada pretvorila se u karikaturu. Pogledajte novi gaf preplaćene NBA zvijezde

Foto: Profimedia

JORDAN POOLE prije dvije godine bio je jedan od ključnih igrača Golden State Warriorsa u osvajanju naslova NBA prvaka, ali od razmjene u Washington Wizardse je predmet sprdnje i općeprihvaćeno najpreplaćeniji košarkaš lige, puno prepoznatljiviji po bizarnim greškama nego vrhunskim potezima.

Jednu takvu napravio je i sinoć u porazu Wizardsa od Denver Nuggetsa 130:110. Izvodio je loptu ispod protivničkog koša, ali bio je neodlučan u dodavanju natrčalom suigraču, pa ju je samo ispustio i tako predao Nuggetsima, koji su odjurili u kontru.

Od velike nade do preplaćenog kiksera

Poolea su Warriorsi nakon osvajanja prstena 2022. smatrali predvodnikom svog mladog vala koji će voditi momčad u godinama nakon odlaska Stephena Curryja, Klaya Thompsona i Draymonda Greena te mu dali visoki ugovor od 128 milijuna dolara za četiri godine, odnosno 32 milijuna u prosjeku.

No na pripremama za iduću sezonu Green ga je udario šakom u glavu, a nakon razočaravajuće sezone Warriorsi su shvatili svoju pogrešku i razmijenili ga u Washington Wizardse za Chrisa Paula. Poole se počeo pretvarati iz jednog od najdinamičnijih mladih strijelaca lige u košarkašku karikaturu poznatu po suludim pokušajima šuteva i neobjašnjivim pogreškama poput ove sinoćnje. Ova utakmica bila mu je prva za Wizardse koju je započeo na klupi umjesto u petorci.

Ove sezone Poole postiže 15.7 poena, gotovo pet manje nego lani, uz samo 39.6% šuteva iz igre i očajnih 30.4% za tricu, što ga čini najneučinkovitijim igračem lige s obzirom na učestalost šuteva.