BORILAČKI SPORTOVI

"Mladi borci, nemojte biti poput Stipe Miočića"

Foto: Getty Images / Guliver Images

CHAEL SONNEN, MMA borac koji je trenutno član Bellatora, na vlastitom vrlo popularnom YouTube kanalu kritizirao je Stipu Miočića.

Podsjetimo, Miočić je nakon puno mjeseci čekanja dobio revanš za titulu teškaškog UFC prvaka protiv Daniela Cormiera. Isti čovjek ga je nokautirao u srpnju prošle godine kako bi osvojio taj naslov. Američki Hrvat je nakon poraza poručio kako neće prihvatiti nijednu drugu borbu osim ako ona nije za teškaški pojas. Mjesecima je morao čekati jer je UFC pregovarao s marketinški isplativijim Brockom Lesnarom, ali kečerska zvijezda je tražila previše novaca za njihove mogućnosti pa će Miočić napokon dobiti priliku.

"Nemojte biti poput Miočića"

Sonnenu, koji osim na svome YouTube kanalu i u borbama često radi kao stručni komentator u brojnim MMA emisijama diljem SAD-a, nimalo se nije svidjelo kako je Miočić došao do ovog revanša.

"Stipe Miočić me izluđuje. Mladi borci, nemojte biti poput Stipe Miočića. Nemojte misliti da njegov način funkcionira. Činjenice ovdje nisu bitne. Ovo nije borba činjenicama, ovo je samo borba. Iako je na kraju dobio ono što je htio, nemojte misliti da to uvijek prolazi", rekao je Sonnen koji je ipak pohvalio Miočića jer za razliku od prošlosti, kada je Stipe često bio fokusiran samo na borbu, sada ne štedi protivnike u najavi borbe pa je tako Cormieru nedavno poručio da je idiot.

"Bio sam uzbuđen za prvu borbu, a tada nije bilo animoziteta između njih. Ljudi govore da borbe ne bi trebale biti osobne. Naravno da bi trebale! Skidate majice pred cijelim svijetom, stavljate štitnike za zube i borite se. Nagrada je bila teškaški naslov koji je Stipe imao, a Daniel mu je to htio oduzeti. Hoćete mi reći da to nije osobno? Sada je osobno. Iako mi se ne sviđa način na koji je Stipe došao do borbe, sada govori ono što doista misli."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.