Mladost potopila Jadran u Herceg Novom

U DERBIJU osmog kola Jadranske lige Mladost je u Herceg Novom svladala Jadran. Žapci su slavili 10:8 (2:3, 4:0, 3:3, 1:2). Imali su naši vaterpolisti u trećoj četvrtini i pet golova prednosti, ali su nakon toga malo pali i dopustili Jadranu da dođe na gol zaostatka.

Iako su u Crnu Goru doputovali oslabljeni, bez ozlijeđenog Karača i bolesnog Muslima, Mladostaši su pružili sjajnu partiju i u uzbudljivom i borbenom meču zasluženo slavili. Kapetan Hinić je protiv vjerojatno najbolje momčadi lige igrao pod antibioticima, ali to ga nije spriječilo da odigra vrlo dobru partiju i zabije dva gola. Najefikasniji je bio Petković sa tri pogotka, dok je Živković postigao dva. Treba istaknuti i Pavića koji je danas bio na svojoj razini i skinuo nekoliko udaraca u ključnim trenucima susreta. Kod Jadrana najefikasniji je bio Vukčevića sa dva gola.

U dvoboju momčadi koje će igrati u istoj skupini Eurolige, ključnom se pokazala druge četvrtina koju je Mladost dobila s 4:0. Prva dionica završila je 3:2, a onda je uslijedilo uraganskih osam minuta Žabaca. U tim trenucima najraspoloženiji je bio Živković sa dva gola i jednom asistencijom Hiniću te se na odmor otišlo s visokih 6:3.

Dobro su Mladostaši krenuli i u treću dionicu, Hinić je zabio svoj drugi gol za 8:3 i velikih plus pet. Mladost nakon toga pada, a Jokić zabija prvi gol za Jadran nakon 12 minuta igre. Jadran i dalje stišće i golovima Zlokovića, Vukčevića i Eleza dolazi na minus jedan, 9:8.

Mladost potom ne koristi igrača više, Jadran ima priliku za izjednačenja, ali Pavić s nekoliko obrana ne dozvoljava gostima da dođu do egala.  Jokić je potom isključen, a Babić potom zabija za konačnih 10:8.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.