Jurčić "kontroliranim nogometom" razljutio navijače i izborio prolaz: Alispahić slomio ruku

DINAMO je sa minimalnih 1:0 protiv Helsinkija potvrdio prolaz u 4. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka. Uz pune tribine maksimirskog stadiona Dinamo nije uspio pokazati kvalitetu za Ligu prvaka, a "kontroliranim nogometom" trener Kruno Jurčić navukao je bijes prisutnih navijača koji su zviždali Dinamovim igračima te tražili Jurčićev odlazak.

Bučni zvižduci sa tribina i povici "igrajte, pederi" te "Jurčiću odlazi" nisu prestali sve do isteka posljednje minnute utakmice kada je Ibanez nakon Wallenove obrane i odbijanca pogodio sa 12 metara za 1:0.

Gol nije stigao iz vedra neba jer Dinamo je prijetio cijelu utakmicu, ali ipak je malo tko očekivao da će nakon svih promašaja uzeti pobjedu. Nije vjerovao ni trener Kruno Jurčić koji je šest minuta do kraja utakmice, dok je još bilo 0:0, iz igre izvadio napadača Beqiraja i ubacio braniča Cufrea. "Modri" su od početka nametnuli svoj ritam i svoju igru, ali nakon pola sata jednostavno su stali i dali FIncima da dođu do zraka. Rano u utakmici Jurčić je morao zbog ozljede izvaditi Alispahića i ubaciti Mihaela Kovačića koji se dobro uklopio u prvu momčad ali osim udarca iz daljine u drugom poluvremenu nije pokazao ništa posebno.

Dinamovi napadači potpuno zakazali

Badelj i Vrsaljko kombinirano su vodili igru domaćih, ali njihove lopte nisu uspjeli iskoristiti Krstanović, Sammir i Beqiraj. Napadači Dinama potpuno su zakazali u večerašnjoj utakmici propustivši desetke odličnih ubačaja Ibaneza i Vrsaljka s bokova. Iza njih je Sammir najčešće odugovlačio sa svojim potezima pa je brzo gubio loptu ili napucao loptu preko gola.

Najbolju priliku u prvom dijelu imao je u 35. minuti Beqiraj koji je Vrsaljkovu loptu primio u kaznenom prostoru Helsinkija, pucao pored vratara i pogodio vanjski dio stative.

Već u 51. minuti, baš kad su se zaredali spomenuti promašaji, Jurčić je umjesto Krstanovića u igru poslao Rukavinu koji se uklopio u ukupnu sliku Dinamovog napada. Imao je šibenski napadač veliku priliku u 88. minuti, ali na dva metra od gola spretniji i brži bio je gostujući vratar.
 
Alispahić slomio ruku, pauzira 3-4 mjeseca

Dinamov veznjak Mehmed Alispahić zadobio je frakturu nadlaktice i odmah je otišao na operaciju. Prema prvim procjenama s terena će izbivati tri do četiri mjeseca. Alispahić je igru napustio već u 16. minuti nakon prekršaja zbog kojeg je dobio i žuti karton, a umjesto njega u igri je ostatak utakmice proveo Mateo Kovačić.

Dinamo protiv Wisle, Sturma, Malmoa, Genka ili Plzena

Ždrijeb posljednjeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka je na rasporedu u petak kada će Dinamo doznati posljednju prepreku za ulazak u najelitnije klupsko nogometno natjecanje. Dinamo može izvući Wislu, Sturm, Malmö, Genk i Plzen.


Sastavi:

Dinamo: Kelava - Vrsaljko, Tonel, Vida, Ibanez - Leko, Badelj, Alispahić, Sammir - Krstanović, Beqiraj

HJK Helsinki: Wallen - Rafinha, Lindstrom, Ojala, Sumusalo - Bah, Ring, Riihilahti, Zenelin - Sadik, Pukki

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.