Moggi: Blanc bi odmah trebao dati ostavku

NA KRIZU rezultata u talijanskom nogometnom velikanu Juventusu osvrnuo se bivši glavni direktor torinskog kluba Luciano Moggi. Juventus je izgubio pet od zadnjih šest prvenstvenih utakmica te se praktički oprostio od borbe za naslov prvaka, a za Moggija ne postoji dvojba u koga uperiti prst krivnje.

"Juventus plaća cijelu zbog nedoraslosti i nesposobnosti svoje uprave. Vidljivo je da su igrači u grču, da su izgubili vjeru u vlastite mogućnosti. Sportski direktor Alessio Secco trebao bi se vratiti dužnosti menadžera, a predsjednik Jean-Claude Blanc trebao bi odmah podnijeti ostavku", smatra Moggi, koji je zbog dobro poznate afere Calciopoli dobio kaznu od pet godina izbivanja iz nogometa, kao što su njegovom klubu Juventusu oduzeta dva naslova prvaka Italije (2004./05. i 2005./06.).

U odvojenom su procesu Moggi, Antonio Giraudo i Roberto Bettega krajem prošle godine, na redovnom sudu u Torinu, oslobođeni optužbi za nezakonito obavljanje nogometnih transfera. Trojicu bivših čelnika torinskog Juventusa tužiteljstvo je teretilo za falsificiranje računa, utaju poreza i sportsku prevaru te im je prijetila zatvorska kazna.

Moggiju kazna istječe u ljeto 2011. godine. Iako ima 73 godine, nedavno je najavio da bi se možda mogao i vratiti u Juventus. No, dotad je odlučio dijeliti packe aktualnom menadžmentu kluba.

"Blanc je jednom rekao da je upravljanje nogometnim klubom lakši posao nego što je on mislio. Ne znam samo na koji je klub mislio, vjerojatno na neki drugi. Uprava Juventusa je u natjecateljskom i organizacijskom smislu uništila jedan od najboljih svjetskih klubova. S ovakvim vodstvom, nemoguće je očekivati da se Juventus vrati u normalu", zaključio je Moggi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.