BOKS

Molina: Babić nema poštovanja prema teškaškoj diviziji. U subotu će naučiti lekciju

Foto: Edward Diller/Icon Sportswire/Guliver

ALEN BABIĆ u subotu ima devetu profesionalnu borbu boksačke karijere, nakon što je prvih osam dobio nokautima. Protivnik u londonskoj O2 Areni bit će mu Amerikanac Eric Molina (27-7), koji je u karijeri gubio od Wildera, Joshue i Hrgovića, a upao je kao kasna zamjena nakon što je Lucas Browne otkazao meč.

Molina je na Media Dayu u razgovoru s promotorom Eddiejem Hearnom objasnio kako namjerava pobijediti Savagea i što misli o njegovom stilu.

"U 2021. sam odlučio zdravije živjeti i hraniti se, riješiti se nekih loših navika, trenirao sam svaki dan i čekao priliku za ovu vrstu borbe. Uglavnom mi se otvaraju borbe u kratkom roku, tako je kako je, ali drago mi je zbog ove prilike. Trebao sam prošlog tjedna imati borbu u Kostariki da nekog pobijedim i zadržim momentum, ali otvorila se ova borba, a uvijek sam bio tip koji će odgovoriti na poziv. Zato sam tu. Nije lako toliko putovati u tako kratko vrijeme, ali zaista čvrsto vjerujem da imam ono što je potrebno da nokautiram tog tipa u subotu", ispričao je Molina kako je uskočio kao zamjena za Brownea.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ CIJELI INTERVJU

Za razliku od galamdžije Babića, Molina je smireno i elokventno objasnio što je problem hrvatskog boksača i kako će ga nokautirati i primiriti.

"Nemaran je, nema poštovanja prema teškaškoj diviziji, a ona ima brutalan način da spusti boksače na zemlju. To je teška lekcija koju mnogi moraju naučiti, ja sam je naučio, Joshua ju je naučio, Wilder, svi velikani, morat će i Babić naučiti poštovati ovu diviziju i ostati ponizan.

On baci 100 udaraca po rundi i trebat će ih sto da me se riješi u prvoj rundi. Meni treba samo jedan. Ako ga jedanput pogodim, razorno ću ga nokautirati. Na ovim kratkim pripremama fokusirao sam se na ono što trebam napraviti. Nisam tu došao pričati niti išta dokazivati, moj životopis govori za sebe, borio sam se protiv najboljih i ovaj tip me ne zastrašuje. Zaista ne gubim san zbog njega. Radili smo na specifičnoj tehnici koju trebam da bih ga nokautirao, a mislim da će mi on dati priliku da to napravim. 

Želim da bude samouvjeren koliko god je moguće, ja njega ne želim upozoravati, samo mu u subotu pokazati i pomoći mu da razumije što je teškaška divizija. Nikad ga još nije pogodio netko poput mene, pa kad se to dogodi u subotu, vidjet ćemo od čega je", rekao je Molina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.