TRANSFERI

Momčad slobodnih igrača 2020. izgleda zastrašujuće. Predvodi je Modrić

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRIJELAZNI ROK tek je završio, a klubovi već razmišljaju o siječnju i pojačanjima za drugi dio sezone. 

Međutim, osim pojačanja u prvom mjesecu 2020., europski velikani razmišljaju i o igračima kojima na ljeto sljedeće godine istječu ugovori pa bi ih mogli dovesti bez odštete. Naravno, ako u međuvremenu ne produlje ugovore sa svojim klubovima, što je malo vjerojatno kad to dosad već nisu učinili.

Ovo je idealnih 11 u formaciji 3-4-3 koji će sljedećeg ljeta biti slobodni igrači, a već u siječnju mogu dogovoriti transfer u neki drugi klub.  

DAVID DE GEA (Manchester United)

Sjajni španjolski golman mogao je ovog ljeta postati slobodan igrač, ali ga je Manchester United zadržao zahvaljujući klauzuli u ugovoru po kojoj je suradnja automatski produljena na još jednu sezonu. Dea Gea bi ove sezone trebao stići do 400 i više nastupa za Crvene vragove, ali će 28-godišnji čuvar mreže na ljeto vjerojatno napustiti Old Trafford.

Embed from Getty Images

THIAGO SILVA (PSG)

Već gotovo osam godina Thiago Silva igra za PSG. Brazilskom braniču istječe ugovor na ljeto 2020., ali postoji optimizam da bi ga mogao produljiti s francuskim prvakom. Silva ima 34 godine, a nedavno je izjavio da bi volio završiti karijeru u PSG-u, za koji upisao 285 nastupa uz 16 golova i 20 osvojenih trofeja. 

Embed from Getty Images

GIORGIO CHIELLINI (Juventus)

Iskusni talijanski branič nedavno je na treningu ozlijedio prednji križni ligament, nakon čega je operiran i pauzirat će barem šest mjeseci, a veliko je pitanje hoće li uopće više igrati za Juventus, čiji je član od 2005. godine. Stoper ima 35 godina i bit će zanimljivo vidjeti hoće li ga Juve zadržati ili će nakon 15 godina, 507 odigranih utakmica, 36 golova, 22 asistencije i 17 trofeja (osam Scudetta zaredom) otići iz Torina.

Embed from Getty Images

ALEKSANDAR KOLAROV (Roma)

Bivši igrač Lazija imao je velikih problema s navijačima Rome kad je stigao na drugu stranu Rima. Ipak, kao lijevi bek zabio je u dvije godine 14 golova i upisao 15 asistencija u 92 nastupa, a na startu nove sezone postigao je dva gola u isto toliko utakmica. Zbog toga će ga Roma pokušati zadržati, ali je pitanje što 33-godišnji kapetan Srbije želi u budućnosti. 

Embed from Getty Images

LUKA MODRIĆ (Real Madrid)

Hrvatski kapetan i službeno najbolji nogometaš svijeta od siječnja bi mogao pregovarati o transferu u neki drugi klub jer mu ugovor istječe na ljeto. Međutim, zbog svih individualnih nagrada koje je osvojio, uključujući i Zlatnu loptu, ako Real i on to budu željeli, mogu automatski produljiti ugovor na još jednu godinu s obzirom na takvu klauzulu u ugovoru. Dakle, do ljeta 2021. godine. U posljednje dvije godine 33-godišnjeg veznjaka željeli su Inter i Milan. Modrić je za gotovo osam godina odigrao 305 utakmica i zabio 17 golova uz 48 asistencija i 14 trofeja, od čega četiri Lige prvaka (tri zaredom). 

Embed from Getty Images

DAVID SILVA (Manchester City)

Prije devet godina David Silva je iz Valencije stigao u Manchester City i čini se da će nakon točno 10 godina na Etihadu završiti avanturu i vratiti se kući jer ne želi igrati ni za jedan drugi engleski klub. Španjolski 33-godišnji veznjak do sada je odigrao 401 susret za engleskog prvaka, zabio 71 gol i ostvario 134 asistencije. U bogatoj karijeri je dva puta bio europski prvak sa Španjolskom i jednom svjetski, a sa Cityjem je četiri puta bio engleski prvak. 

Embed from Getty Images

CHRISTIAN ERIKSEN (Tottenham)

Tottenham je bezuspješno pokušavao produljiti ugovor s Christianom Eriksenom, jednim od svojih najboljih igrača. Zato će Danac sljedećeg ljeta biti slobodan, a prema brojnim informacijama, mogao bi završiti u Juventusu koji za tada 28-godišnjeg ofenzivca ne bi platio ništa, a dobio bi veliko pojačanje u najboljim nogometnim godinama. Eriksen je u Tottenhamu od 2013., igrao je s londonskim klubom finale Lige prvaka prošle sezone, a u 281 utakmici postigao je 67 golova i ostvario 86 asistencija.

Zanimljivo, ugovori istječu i njegovim suigračima te reprezentativcima Belgije Tobyju Alderweireldu i Janu Vertonghenu. Prvi ima 30, a drugi 32 godine. 

Embed from Getty Images

WILLIAN (Chelsea)

Umjesto u Tottenham, Willian je 25. kolovoza 2013. stigao u Chelsea te za klub sa Stamford Bridgea odigrao 295 susreta uz 52 gola i 53 asistencije. 31-godišnji Brazilac s Bluesima je osvojio dva naslova engleskog prvaka, po jedan FA i Liga kup te Europa ligu prošle sezone, a s obzirom na to da je često prethodnih godina plesao između standardnog i otpisanog igrača, ostaje za vidjeti je li uopće zainteresiran za ostanak u plavom dijelu Londona. 

Embed from Getty Images

MARIO GOTZE (Borussia Dortmund)

Nakon što je 2013. izdao Borussiju Dortmund i otišao u rivalski Bayern, klub s Westfalena oprostio je svom sinu i vratio ga kući 2016. godine. Junak iz finala Svjetskog prvenstva 2014. koji je golom u produžecima slomio Argentinu i donio Nijemcima četvrti naslov svjetskog prvaka, ima (tek) 27 godina, ali je pitanje što još može ponuditi na najvećoj razini poslije serije ozljeda koje su ga pratile prethodnih godina. Hoće li to biti njegov drugi odlazak iz Dortmunda ili će produljiti suradnju, saznat ćemo do siječnja. Gotze je upisao ukupno 200 nastupa za Borussiju uz 42 gola, 60 asistencija i pet osvojenih trofeja, od čega dva naslova njemačkog prvaka zaredom te još tri s Bayernom. 

Embed from Getty Images

DRIES MERTENS (Napoli)

Od ljeta 2013. kada je stigao iz PSV-a, Dries Mertens je u 284 dvoboja zabio čak 110 golova i ostvario 68 asistencija za Napoli, a u međuvremenu je postao i jedan od njegovih najubojitijih igrača. Belgijski napadač ima 32 godine, istječe mu ugovor na ljeto i sigurno će biti zainteresiranih, a mogao bi i predsjednik Napolitanaca Aurelio De Laurentis zadržati Mertensa, kojeg od Diega Maradone na vječnoj ljestvici najboljih klupskih strijelaca dijeli pet golova (Argentinac zabio 115), a od rekordera Mareka Hamšika 11 (Slovak postigao 121 pogodak). No mogao bi taj rekord srušiti i ove sezone te kao najbolji klupski strijelac u povijesti otići na ljeto kao slobodan igrač.

Embed from Getty Images

EDINSON CAVANI (PSG)

Sjajni urugvajski napadač u PSG-u je od ljeta 2013. godine. Poslije 283 utakmice, 195 golova (prijeći će granicu od 200) te 40 asistencija 32-godišnji golgeter bit će na raskršću. Čini se da su tanke nade da ga pariški klub zadrži pa će vjerojatno Cavanija i u 33. godini loviti uvijek zainteresirani talijanski klubovi jer je u Serie A igrajući za Palermo (37 golova) i Napoli (104 gola) ostavio dubok trag. 

Embed from Getty Images

3-4-3: DE GEA - THIAGO SILVA, CHIELLINI, KOLAROV - MODRIĆ, D. SILVA, ERIKSEN, WILLIAN - GOTZE, MERTENS, CAVANI 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.