POLUFINALE SVJETSKOG KLUPSKOG PRVENSTVA

MONTERREY - LIVERPOOL 1:2 Redsi golom u sudačkoj nadoknadi ušli u finale SP-a

Foto: EPA-EFE

LIVERPOOL je u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva u katarskoj Dohi uz puno muke pobijedio meksički Monterrey 2:1.

Jürgen Klopp na teren je poslao izmiješanu momčad protiv autsajdera iz Meksika, ostavivši Sadija Manea i Roberta Firmina na klupi, dok Virgil van Dijk uopće nije konkurirao za sastav.

Na početku utakmice to se nije osjetilo u igri europskih prvaka pa su Redsi ranu dominaciju okrunili pogotkom već u 12. minuti. Salah je krasnim dodavanjem proigrao Keitu koji neometano u situaciji jedan na jedan zakucava loptu u mrežu.

Ipak, Monterrey je odgovorio samo dvije minute kasnije. Funes je dobro pratio udarac svog suigrača i nakon obrane Alissona lagano pogodio iz odbijanca za 1:1.

Liverpool je nakon toga i dalje bio bolji na terenu, no imao je velikih problema s kontrom Meksikanaca i činjenicom da je centralni veznjak Jordan Henderson u ovoj utakmici igrao stopera u paru s Joeom Gomezom. Pabon je bio najopasniji njihov pojedinac, dobro je pucao u nekoliko navrata, tražio suigrače, ali sve je dobro sprječavao Alisson.

Origi promašio nemoguće, Firmino spasio stvar

U drugom dijelu nastavila se slična igra, a najbolju priliku Monterrey je propustio u 66. minuti. Pabon je došao do lopte u protivničkom kaznenom prostoru nakon gužve, no iz blizine je loptu poslao iznad gola. Osam minuta nakon toga Divock Origi je promašio još bolju priliku nakon ubačaja Milnera. Englez je neometano centrirao po podu s desne strane, Belgijanac je ostao sam u sredini, a lopta mu je otišla preko noge i završila pored gola.

Vidjevši kako se produžeci sve više bliže, Klopp je morao uvesti Manea, Alexandera-Arnolda i Firmina do kraja utakmici, a upravo mu je Brazilac na kraju donio pobjedu. Alexander-Arnold nisko je ubacio s desne strane, a Firmino je laganim dodirom preusmjerio loptu i zabio za pobjedu u 91. minuti. 

Finale Svjetskog klupskog prvenstva igra se u subotu, a Liverpool ovo natjecanje nikada u povijesti kluba nije osvojio. U finalu će igrati protiv brazilskog Flamenga.

Sastavi

Monterrey - Liverpool Rezultati uživo
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.