Mora platiti milijun eura odštete Romi ako potpiše novi ugovor s Laziom

Foto: Profimedia

KRILNI napadač Lazija Pedro morat će platiti gotovo milijun eura odštete svom bivšem klubu Romi ako odluči produljiti ugovor koji mu istječe na ljeto. Posljedica je to klauzule pod kojom je postao prvi igrač u skoro 40 godina koji je direktno prešao s crveno-žute na nebeskoplavu stranu rimskog Olimpica.

Bivši igrač Barcelone i Chelseaja u Romi je proveo samo godinu dana, a onda je novi trener Jose Mourinho odlučio da ga ne vidi u svojim planovima te se Španjolac savršeno uklopio u politiku smanjivanja izdataka na plaće. Roma ga je pustila da ode bez odštete i imala je razumijevanja čak i kad je on odlučio prijeći baš kod gradskih rivala.

No razumijevanje je trajalo samo tijekom dvije godine prvotnog ugovora, koje sada istječu. Ako u Laziju želi ostati dulje, 35-godišnji krilni napadač morat će Romi isplatiti vlastiti novac u iznosu od približno milijun eura, piše Il Messaggero.

Tek treći igrač koji je u rimskom derbiju zabio za oba kluba

Pedro je prvi igrač koji je prešao direktno iz Rome u Lazio nakon golmana Astutilla Malgioglia 1985. godine. Dva dana nakon transfera postigao je prvijenac u debiju, a mjesec dana kasnije golom protiv Rome postao tek treći nogometaš u povijesti koji je zabio za oba kluba u rimskom derbiju.

Njegova budućnost u Laziju, pišu talijanski mediji, najvjerojatnije ovisi o tome hoće li se klub plasirati u Ligu prvaka iduće sezone. Deset kola prije kraja je na drugom mjestu, ali sa samo pet bodova više od petog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.