Carabao Kup

Mourinho: Protiv Brentforda ću igrati najvažniju utakmicu od dolaska u Tottenham

Foto: EPA

JOSE MOURINHO je izjavio da je susret protiv Brentforda u polufinalu Carabao Kupa njegov najvažniji od kako je stigao na trenersku klupu Tottenhama.

"Dugo nismo osvojili trofej"

Tottenham je posljednji trofej osvojio 2008. godine kada su Ladley King i Robbie Keane pogađali u pobjedi protiv Chelseaja (2:1) u Carabao Kupu koji je tada nosio ime Liga kup.

Portugalac je navikao osvajati ovo natjecanje. Tri puta je osvojio trofej s Chelseajem i jednom s Manchester Unitedom.

"Mislim da je ovo moja najvažnija utakmica od kako sam došao u Tottenham. Gledajući iz perspektive da klub dugo nije osvojio trofej, može se tako reći. Jedina važnija utakmica od polufinala je finale", kazao je Mourinho koji je u Tottenham stigao u studenome 2019. godine.

Mourinho je svjestan koliko osvajanje Carabao Kupa može biti važno jer je dvije od tri titule Premiershipa osvojio u sezonama kada je prethodno osvajao i ovo natjecanje.

"Svako natjecanje je važno"

Tottenham trenutno ima četiri boda manje od prvoplasiranog Liverpoola u Premiershipu i Mourinho ne sumnja da mu osvajanje Carabao Kupa može pomoći i u pohodu na ostale trofeje.

"Za mene je svako natjecanje važno. Ovo natjecanje sam osvojio kada se zvalo Carling kup u sezoni 2004/05., mojoj prvoj u Engleskoj. Tako ja gledam na stvari, posebno u klubu koji više od desetljeća čeka na trofej. Svako natjecanje postaje još važnije. Ako pobijedimo u dvije utakmice, osvojit ćemo trofej. Bit će to dvije teške utakmice i bilo bi vrlo dobro za klub i igrače da osvojimo trofej", kazao je Mourinho.

Brentford je četvrtoplasirana momčad Championshipa i nikad ranije nije igrao ovu fazu natjecanja u Carabao Kupu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.