Mourinho želi srpskog braniča. U siječnju šalje ponudu

Foto: EPA

ROMA je u ljetnom prijelaznom roku, nakon poraza u finalu Europa lige od Seville, bila izuzetno aktivna. Cilj kluba je otići korak dalje i plasirati se u Ligu prvaka, a Jose Mourinho je dobio niz novih opcija za ne tako puno novca. U klub su na posudbe stigli Romelu Lukaku, Sardar Azmoun, Renato Sanches, Rasmus Kristensen i Diego Llorente, a ugovore su potpisali Leandro Paredes, Evan N'Dicka i Houssem Aouar.

Ipak, nova Roma ne igra bajno i nakon 12 kola zauzima sedmo mjesto Serie A, s 13 bodova manje od vodećeg Intera. Plasman u Ligu prvaka je itekako i dalje dohvatljiv, ali tanak kadar u obrani se, uslijed problema s ozljedama, pokazao kao gorući problem, pa talijanski mediji pišu kako će Mourinho u zimskom prijelaznom roku tražiti pojačanja u tom dijelu terena.

Veliko iskustvo u Serie A

Prva želja mu je srpski reprezentativac i član Fiorentine, 26-godišnji Srbin Nikola Milenković. On je u Firencu stigao prije sedam godina kao veliki talent iz Partizanove škole nogometa za 5.5 milijuna eura i otada nije razočarao.

Trenutno ima 229 nastupa za Viole, od čega 193 u elitnom rangu talijanskog nogometa, i Mourinho u njemu vidi provjereno rješenje kojem ne bi trebala adaptacija na ligu. Jedina prepreka mogla bi biti visina odštete. Milenković je procijenjen na 18 milijuna eura, ali Fiorentina bi mogla tražiti cifru značajno višu od te.