"Moustafa mora otkriti tko je Dancima naredio da sude protiv nas!"

PREDSJEDNIK Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola, izvršni dopredsjednik Zoran Gobac, tajnik Damir Poljak i izvršni direktor SP-a 2009. Silvio Njirić putuju u četvrtak u Basel gdje će se sastati s čelnim čovjekom Međunarodne rukometne federacije Hassanom Moustafom.

Sa sobom nose DVD s finalne utakmice finala svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske. Naime, čelnici HRS-a će pokušati uvjeriti čelnike IHF-a da je Hrvatska u finalu pokradena te da je danski sudački šar bio instruiran da sudi na štetu Hrvatske.

"Troje nezavisnih rukometnih stručnjaka napravilo je analizu suđenja koja dokazuje da smo u najmanju ruku ozbiljno oštećeni u finalu. Pokazat ćemo je g. Moustafi, g. Kalinu kao i svima odgovornima u IHFu te porazgovarati s njima ne samo o toj utakmici nego i zatražiti udaljavanje danskog sudačkog para Olsen/Pedersen iz rukometa. Nećemo dopustiti da itko baca ljagu na nas, posebice da nas optužuju za pokušaj podmićivanja na bilo koji način. Nas zanima kako su oni od rezervnog sudačkog para došli do sudaca u finalu Svjetskog prvenstva. Također nas zanima tko je tim Dancima naredio takvo suđenje jer je nemoguće da na našu štetu naprave više od 30 grešaka, a na francusku jedva 3", kaže Gobac u priopćenju HRS-a. 

Trojac Gobac-Šola-Poljak će u Baselu pokušati uvjeriti čelnike Međunarodne rukometne federacije da im nadoknadi 3,5 milijuna kuna, koje su navodno izgubili zbog smanjenog kapaciteta dvorana.

"Najprije moramo napraviti konačni obračun sa uredom IHF-a. HRS je do sad platio kompletne troškove njihova ureda za vrijeme trajanja SP, a osim tog potraživanja pojavljuje se i problem koji je nastao nakon potpisivanja Ugovora. Naime, zbog potreba IHF-ovog TV partnera, agencije Sportfive, morali smo reducirati određeni broj sjedalica u dvoranama i tako izgubili više od 3,5 milijuna kuna koje želimo da nam IHF nadoknadi", rekao je Zoran Gobac.

M.Š.
Foto: Goran Mehkek (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.