LIGA PRVAKA

"Možemo nauditi Kloppovim životinjama"

Foto: EPA-EFE

DAN nas dijeli od nastavka natjecanja u Ligi prvaka. Utakmicama osmine finala između Borussije i PSG-a te Atletica i Liverpoola vraća se najelitnije nogometno klupsko natjecanje svijeta.

S obzirom na to da je Liverpool praktički osigurao naslov prvaka u Engleskoj zbog ogromne prednosti u odnosu na City (trenutno 25 bodova), mnogi smatraju kako su Redsi najveći favoriti i u Ligi prvaka jer se mogu posvetiti tom natjecanju.

U 25 od 26 utakmica ove sezone u Premiershipu su upisali pobjedu, Atletico je autsajder, no veznjak ekipe Saul Niguez vjeruje u pozitivan rezultat, unatoč sjajnoj igri i taktici koju Liverpool prikazuje.

"Liverpool ima zvijeri u sredini koje nevjerojatno trče i rade presing. Stvari koje radi na prvi pogled ne izgledaju normalno, izgledaju neorganizirano, ali cijela ekipa je mehanizirana. Gledaš i pomisliš zašto se netko iz sredine nalazi sada na ovoj poziciji, ali pogledaš bolje i vidiš da mu je suigrač pokrio mjesto. Klopp kaže da igraju sa srcem, ali i to je planirano. Ako jedan krene u divlji presing, svi ga prate. Jako teško je izbjeći tako nešto kao protivnik. Stvarno rade presing kao životinje, a znaju čak i ako im probijete presing da će njih sedam trčati kao luđaci natrag u obranu", rekao je Niguez u razgovoru za Guardian pa je nastavio:

"Liverpool je kompletna momčad, sjajna ekipa u svakoj fazi, ali najteže im je protiv ekipe koja se brani sa svim igračima jer su jako dobri u tranziciji. Gledao sam ih protiv Norwicha i da Sadio Mane nije zabio fenomenalan gol, ne bi pobijedili. Pobijedili su puno utakmica koje su možda trebali remizirati ili izgubiti, a to znači da imaju nešto u sebi. Nije sreća, već rad i žrtvovanje. Nijedna lopta za njih nije izgubljena. Mi ćemo imati nevjerojatnu podršku s tribina i moramo iskoristiti to što igramo doma. Vjerujem da možemo nauditi Kloppovim životinjama", kaže Niguez.

Prva utakmica igra se sutra od 21 sat u Madridu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.