Crnogorci se ne predaju: Rezultat je razočaravajući, ali još ima šanse

ČEŠKA reprezentacija upisala je 2:0 pobjedu protiv Crne Gore u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo iduće godine.

Na Generali Areni u Pragu Crna Gora je pala nakon pogodaka Vaclava Pilara i Tomaša Sivoka. Član Viktorije Plzen, sudionika nogometne Lige prvaka, zabio je prvi pogodak u 63. minuti utakmice nakon što je s lijeve strane iskosa, s ruba šesnaest metara, desnom nogom pogodio u lijevi gornji kut vratara Mladena Božovića.

Konačnih 2:0 postavio je Tomaš Sivok, član Čeških Budjovica, u 92. minuti utakmice. Slobodan udarac izveo je Tomaš Rosicky, s lijeve strane češkog napada, te je na prvoj vratnici pronašao glavu Sivoka koji je loptu samo proslijedio u bliži kut crnogorskog gola.

Cijela utakmica protekla je u blagoj dominaciji reprezentacije Češke koja je uputila čak 16 udaraca prema vratima Crne Gore, dok su gosti to učinili u devet navrata. Čak i prije drugog pogotka Češke krenuo je vatromet u centru Praga slaveći pobjedu koja će reprezentaciju vrlo vjerojatno odvesti na Euro u Ukrajinu i Poljsku iduće godine. Uzvrat je za četiri dana u Podgorici.

Bilek: Tek smo na pola puta

Veliku je sreću i zadovoljstvo isijavao izbornik čeških nogometaša Michal Bilek nakon što su njegovi puleni na praškoj Genrali Areni pobijedili Crnogorce 2-0 u prvom dvoboju dodatnih kvalifikacija za Euro 2012. godine...


"Presretan sam zbog pobjede, ali mi smo tek na pola puta do Europskog prvenstva", rekao je izbornik dodavši: "Pobijedili smo vrlo neugodnu momčad i vrlo smo zadovoljni rezultatom. Pred nama je još izrazito teška utakmica u Podgorici, jer Crna Gora je momčad koja odlično igra na svom travnjaku."

Posebno je Bilek pohvalio svog vratara Petra Čecha, koji je, iako sa zaštitnom maskom preko još uvijek nezarasle kosti u nosu, odradio utakmicu bez pogreške. "Pokazao je svoje kvalitete na početku drugog poluvremena. Branio je sjajno."

Izbornik crnogorske momčadi Branko Brnović rekao je: "Rezultat je razočaravajuć. Ne mogu biti zadovoljan. Nismo igrali kako smo željeli, dok su nam suparnici odigrali izvrsnu utakmicu. Imamo još pred sobom 90 minuta. Pokušat ćemo u uzvratu izvući najbolji mogući rezultat."

"Nismo bez šansi, možemo još na Euro"

Crnogorski nogometaši bili su mahom razočarani nakon poraza. Minus od dva gola, bez postignutog, ostavlja vrlo tanku nadu u uzvratu, ali vjera u čudo ostaje do posljednjeg trenutka.

"Nismo bez šansi. Obično u Podgorici odigramo mnogo bolje nego u gostima, tu nam pomognu i navijači, često nas izguraju čak i kada nema nekoliko važnih igrača u timu" rekao je napadač Seula Dejan Damjanović.


"Uvijek nam se na gostovanjima događaju greške, nikako da mi prvi povedemo, pa da protivnik juri rezultat, jer bi nam u tom slučaju bilo puno lakše. Uvijek mi prvi napravimo neku grešku. Također, mislim da teško možmo ponoviti ovako lošu igru. Ne predajemo se", dodao je.

"Bit će vrlo teško, ali nije ništa gotovo. Naša nada ne umire, ostalo je još 90 minuta, a u nogometu je sve moguće. Protiv Engleza smo stigli minus dva za jedno poluvrijeme, sada će nam ostati dvostruko više vremena da pokušamo plasirati se na Europsko prvenstvo", dodao je branič Cityja Savić.

"Mislim da je rezultat najgora stvar za nas iz ove utakmice. Česi nisu imali puno šansi i gotovo iz dva šuta dali su nam dva gola. Ali, nema predaje, pred našim navijačima sigurno možemo nadoknaditi ovaj minus", za kraj će Bozović.



ČEŠKA - CRNA GORA 2:0

Češka: Čech, Gebreselassie, Kadlec, Sivok, Rosický, Pudil, Plašil, Pilař, Jiráček, Pekhart, Rezek

Crna Gora:  Božović, Pavičević, Jovanović, Džudović, Savić, Vukčević, Peković, Drinčić, Jovetić, Vučinić, Damjanović

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.