Murray osvojio peti naslov u Queen`su

Foto: Hina

ANDY MURRAY po peti je put u karijeri osvojio naslov pobjednika ATP turnira u londonskom Queen's Clubu. Britanac je u finalu s 2:1 (6:7, 6:4, 6:3) svladao Kanađanina crnogorskog porijekla Miloša Raonića. 

Murray je po prvi put u karijeri obranio naslov u Queen's, gdje podigao pobjednički pehar i prošle godine, jer je sva četiri dosadašnja trofeja osvojio u neparnim godinama (2009, 2011, 2013, 2015).
Do pobjede protiv Raonića Murray je stigao velikim preokretom, jer je Kanađanin nakon dobivenog prvog seta poveo s 3:0 u drugom. No, uslijedio je niz od pet uzastopnih Murrayevih gemova, čime je preuzeo kontrolu dvoboja.
 
Murray je tako postao prvi igrač u povijesti koji je pet puta slavio u Queen'su. Do sada je s četiri naslova dijelio rekord s velikanima bijelog sporta, Amerikancima Johnom McEnroem i Andyjem Roddickom, Nijemcem Borisom Beckerom i Australcem Lleytonom Hewittom.
 
Mayer preko Zvereva do naslova u Halleu
 
Nijemac Florian Mayer pobjednik je ATP turnira tenisača u Halleu. On je u finalu s 2:1 (6:2, 5:7, 6:3) nadigrao sunarodnjaka Alexandera Zvereva.
 
Mayer je tako postao senzacionalni pobjednik turnira u Halleu. Ovaj 32-godišnji Nijemac je početkom ovoga tjedna bio 182. igrač svijeta na ATP ljestvici, te je pravo nastupa stekao tek zahvaljujući zaštićenom renkingu. Ukupno mu je ovo drugi naslov u karijeri, nakon Bukurešta na zemlji 2013.
Za 19-godišnjeg Zvereva ovo je bio drugi nastup u finalu nekog ATP turnira, ali još uvijek čeka na prvi naslov. Prije mjesec dana izgubio je finale u Nici od Austrijanca Dominica Thiema.
  
Keys osvojila turnir u Birminghamu
 
Amerikanka Madison Keys pobjednica je WTA turnira tenisačica u Birminghamu, gdje je u finalu svladala Čehinju Barboru Strycovu s 2:0 (6:3, 6:4).
Za 21-godišnju Keys, koja će od sutra po prvi put u karijeri biti članica Top-a 10 na WTA ljestvici, ovo je drugi WTA naslov u karijeri, a i prvi je osvojila na travnatoj podlozi prije dvije godine u Eastbourneu.
 
Garcia najbolja na Mallorci
 
Francuskinja Caroline Garcia pobjendica je premijernog izdanja WTA turnira tenisačica na Mallorci, igranog na travnatoj podlozi. Ona je u finalu svladala Latvijku Anastasiju Sevastovu s 2:0 (6:3, 6:4).
Za 22-godišnju Garciju ovo je treći W TA naslov u karijeri, a drugi u ovoj godini nakon Strasbourga.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.