NBA

Na draftu ga nitko nije želio. Sinoć je zabio 54 koša i srušio dva NBA rekorda

Foto: Guliver

BEK Toronto Raptorsa Fred VanVleet odigrao je utakmicu života i postavio novi klupski rekord s 54 koša u gostujućoj pobjedi kod Orlando Magica 123:108. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Zabio je 11 trica iz 14 pokušaja, pogodio svih devet slobodnih bacanja, a iz igre je ukupno gađao 17/23. 

VIDEO: Arena Sport

Dosadašnji rekorder bio je DeMar DeRozan s 52, a odmah nakon utakmice javio se bivšem suigraču.

"Čestitke mom bratu Freddyju V! Kyleovo staro dupe nije me moglo srušiti, ali ti si uspio, šampione! Govorio sam ti", napisao je DeRozan koji je Raptorse morao napustiti 2018. u trejdu za Kawhija Leonarda.

Kyle iz njegove čestitke je Lowry, DeRozanov najbolji prijatelj, koji je prokomentirao:

"Vidio sam da je napisao da sam prestar za rušenje njegova rekorda. I u pravu je", nasmijao se Lowry nakon utakmice.

Ali i on se sinoć upisao u povijest. Ostvario je triple-double s 14 koševa, 10 skokova i 10 asistencija, a on i VanVleet postali su tek treći bekovski tandem u NBA povijesti koji je na istoj utakmici postigao 50 ili više poena i triple-double. Prije njih to su učinili samo Reggie Miller i Pooh Richardson te dvaput James Harden i Russell Westbrook.

VanVleet nije izabran na draftu nakon koledža, ali Raptorsi su mu dali šansu, a on je do svoje pete sezone izrastao u jednog od najboljih bekova lige i sve naplatio potpisivanjem četverogodišnjeg ugovora vrijednog 85 milijuna dolara prije početka ove sezone.

Sinoćnjom partijom srušio je i dva NBA rekorda, po broju koševa (54) i trica (11) za nedraftiranog igrača. Uza sve to postao je tek treći igrač, nakon Stephena Curryja i Zacha LaVinea, koji je zabio barem 11 trica uz 75% šuta. Dosad je rekord među nedraftiranim igračima držao Moses Malone s 53 koša još od 1982. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.