TENIS

Nadal želi igrati na Wimbledonu: Čudne stvari mi se događaju s nogom

Foto: EPA

RAFAEL NADAL je na današnjoj konferenciji za medije na Mallorci potvrdio kako mu je plan igrati na Wimbledonu prvi put nakon 2019. godine. "Plan je u ponedjeljak otputovati u London. Ako otputujem, to znači da planiram igrati. Trenirat ću tjedan dana. Bol u stopalu je manja, ali zbog tretmana se događaju čudne stvari, ponekad mi noga zaspe", govorio je Španjolac.

"Sretan sam, na dnevnoj bazi trpim manju bol. Moram pričekati i vidjeti kako će se stvari razvijati idućih tjedana", poručio je Nadal. "Uzbuđen sam, tri godine nisam igrao na Wimbledonu. Ne znam što će se dogoditi tijekom idućih pet dana. Oprezan sam, no nadu mi daje ono što se dosad dogodilo", nastavio je Nadal. Istaknuo je kako na travi uopće nije igrao posljednje tri godine. Godine 2019. je u osmini finala Wimbledona poražen od Rogera Federera.

"Tenis je danas nepredvidiv sport, dok je u zadnjih par godina bio predvidiv jer su se tri-četiri igrača uglavnom borila za najveće turnire", spomenuo je 36-godišnji Nadal istaknuvši kako je prerano da bi dao siguran odgovor na pitanje hoće li igrati na Wimbledonu, koji je zadnji put osvojio 2010. godine. Wimbledon počinje 27. lipnja.

Nakon Roland Garrosa počeo s radioterapijom

Podsjetimo, dva dana nakon što je 14. put u karijeri osvojio Roland Garros i tako stigao do svog 22. Grand Slam naslova, Nadal je započeo liječenje lijevog stopala radioterapijom. Tretman pulsnom radiofrekvencijom (PRF) obavlja u klinici u Barceloni, a cilj je da se umrtve živci u bolnom području lijevog stopala.

"Primijete se promjene zbog tretmana, pomalo čudni osjećaji. Ponekad jedan dio stopala zaspe, ponekad drugi. Čini se da je to normalno. Sretan sam. Osjetio sam bol, ali drugačiju nego ranije, što je za mene napredak", izjavio je potvrdivši kako će postati otac pa istaknuo kako ne želi pričati o privatnom životu. Vjeruje da dijete neće utjecati na njegovu karijeru.