Nadina Biljanović brončana na Europskom prvenstvu u ju-jitsuu

Foto: Black Belt

U ZAGREBU se od 23. studenog do danas održava Europsko prvenstvo u ju-jitsu. Organizator ovog događanja je Hrvatski ju-jitsu savez, a na natjecanje u Dom sportova došli su brojni vrhunski borci iz cijele Europe.

Na natjecanju su nastupili i hrvatski borci.

Nadina Biljanović i Luka Škorić osvojili broncu

𝗘𝗨𝗥𝗢𝗣𝗘𝗔𝗡 𝗝𝗨-𝗝𝗜𝗧𝗦𝗨 𝗖𝗛𝗔𝗠𝗣𝗜𝗢𝗡𝗦𝗛𝗜𝗣 𝟮𝟬𝟮𝟯 🥋🥊 Nadina Biljanović brončana! 🥉 Nadina je kao druga nositeljica u prvom kolu bila...

Objavljuje Judo & jujitsu Black BeltSubota, 25. studenoga 2023.

Biljanović i Škorić nastupali su u petak, a svatko je u svojoj kategoriji osvojio brončanu medalju.

Nadina je kao druga nositeljica u prvom kolu bila slobodna. U drugom kolu je pobijedila Njemicu Mueller, a zatim u polufinalu izgubila od Francuskinje Lage.

Nadina Biljanović 🇭🇷 warmed up the crowd🔥 scoring bronze medal in the category Fighting System Female+70kg at the Europeans 2023🇭🇷

Objavljuje JuJitsu Heroes u Petak, 24. studenoga 2023.

U finalnom bloku i navijači su napunili Dom sportova pa su hrvatski borci imali veliku podršku.

Nadina Biljanović u borbi za broncu pobijedila je predstavnicu Makedonije Katerinu Acevsku te došla do još jedne europske medalje. Ovo je njena deseta medalja s velikih natjecanja. Podsjetimo, ona je i dvostruka svjetska prvakinja u kategoriji preko 70 kilograma.

"Ova medalja je posebna jer je osvojena pred mojom obitelji i prijateljima"

"Posebno sam sretna jer sam ovu medalju osvojila kući, u predivnoj atmosferi, pred mojom obitelji i prijateljima, a najviše pred djecom koju treniram u klubu. Nadam se da će i njima na neki način to biti motivacija", rekla je Nadina za Index.

"Očekivala sam da mogu do medalje, i medalja je tu. Naravno da sam priželjkivala zlato na domaćem terenu, ali nije išlo, nije bio moj dan. Nisam zadovoljna kako sam se borila, inače je to dosta bolje, ali to je sport. Drago mi je da i kada imam loš dan, opet sam u vrhu. To je dokaz moje kvalitete."

Nadina se okreće novoj sezoni.

"Pripreme su bile teške, i psihički i fizički. Nekako mi ova godina dugo traje, tri velika, bitna natjecanja u kratkom roku od nekoliko mjeseci. Svjetsko prvenstvo, Combat Games i Europsko... Teško je održavati fokus i formu kroz cijelu sezonu. Ipak, sretna sam što sam na sva tri natjecanja uspjela doći do medalje. Plan je prvo dobar odmor, pa u novoj sezoni sve ponovo. Imam medalje sa svih velikih natjecanja, dalje idem uživati, dok još mogu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.