Nadoveza sahranjen s Hajdukovim šalom. Na komemoraciju došli Dalić i Kustić

Foto: Hajduk.hr

PRIJE tri dana u 81. godini preminuo je legendarni nogometaš, trener, sportski direktor i voditelj nogometne škole Hajduka Petar Nadoveza. Bivši napadač rođen u Šibeniku 10 je godina igrao za Hajduk i u četiri navrata ga je vodio kao trener. U Hajduk je iz Šibenika došao 1963. i ostao do 1973. te osvojio naslov prvaka Jugoslavije 1971. i tri državna kupa, među kojima i onaj povijesni prvi 1967. godine.

Do odlaska u belgijski Lokeren 1973. godine za Hajduk je odigrao 460 utakmica i postigao 296 golova, a dvaput je bio najbolji strijelac prvenstva Jugoslavije - 1965./1966. i 1970./1971. Kao trener Hajduka osvojio kupove Jugoslavije i Hrvatske te pretposljednji splitski naslov prvaka.

Danas je na Poljudu održana komemoracija u čast preminule legende, a uz funkcionere Hajduka prisutni su bili izbornik Zlatko Dalić i predsjednik HNS-a Marijan Kustić. Prvu ekipu Hajduka predstavljali su trener Ivan Leko, kapetan Lovre Kalinić, Filip Krovinović i Luka Vušković. Među uzvanicima bilo je još poznatih lica, poput Slavena Bilića, Ivice Šurjaka, braće Vujović itd. Nakon komemoracije Nadoveza je sahranjen na Lovrincu.