Nagelsmann: Škotska me iznenadila

Foto: Epa

NOGOMETAŠI Njemačke svladali su reprezentaciju Škotske s 5:1 u prvoj utakmici na Europskom prvenstvu, koja u petak odigrana u Nogometnoj areni u Münchenu.

Vodeći pogodak za Njemačku postigao je u 10. minuti Florian Wirtz. Prednost Nijemaca udvostručio je Jamal Musiala u 19. minuti, a za 3:0 strijelac je bio Kai Havertz iz kaznenog udarca u prvoj minuti dodatka u prvom poluvremenu. Za 4:0 je u 68. minuti strijelac bio Niclas Füllkrug.

Škoti su smanjili na 4:1 u 87. minuti autogolom njemačkog braniča Antonija Ruedigera, da bi konačnih 5:1 postavio Emre Can u 93. minuti i time donio Njemačkoj najuvjerljiviju pobjedu u nastupima na europskim prvenstvima, a ovo je ujedno bila i najveća pobjeda jedne momčadi na otvaranju Eura.

Nagelsmann iznenađen slabom Škotskom

Njemačka je osvojila prva tri boda i zasjela na čelo ljestvice u skupini A. Drugi dvoboj 1. kola u ovoj skupini bit će odigran u subotu u Kolnu, gdje će od 15 sati sastati Mađarska i Švicarska. Izbornik Njemačke Julian Nagelsmann bio je oduševljen igrom svoje momčadi, ponajviše u prvom dijelu, a priznao je da nije očekivao tako slabu Škotsku.

"Sretan sam.  Zadovoljan sam. Nije lako odigrati prvu utakmicu na Euru kod kuće- U prvih 20 minuta smo briljirali. Primili smo gol, ali nema veze. Odličan je znak da su moji igrači bili bijesni zbog toga. Moram priznati da sam pomalo bio iznenađen igrom Škotske. Očekivao sam da će biti puno više agresivni u prvih 20 minuta. Mislim da su bili iznenađeni našim posjedom i koncentracijom. Branili su se dublje i nisu vršili pritisak kao što su radili u kvalifikacijama", rekao je izbornik Elfa. 

Pročitajte više