Esport

Najbolje regionalne CS:GO ekipe u Splitu se bore za 30.000 kuna

Foto: CSadria

U subotu, 20. travnja, u Clan Gamingu u Splitu igra se LAN završnica regionalnog CS:GO prvenstva CSadria Clan Championship powered by A1. Četiri najbolja tima iz online dijela natjecanja borit će se za najveći dio nagradnog fonda od 30.000 kuna. 

>Najbolji regionalni CS:GO igrači u Splitu će se boriti za 30.000 kuna

CSadria Clan Championship došao je do vrhunca. Od više od 200 timova koji su se pokušali kvalificirati za natjecanje preostala su samo najbolja četiri koja će se u subotu u Splitu boriti za titulu pobjednika. Najbolja ekipa kući će ponijeti 15.000 kuna, nagrada za drugo mjesto iznosi osam tisuća, dok će preostale dvije ekipe podijeliti sedam. Ulogu glavnih favorita ovog su puta preuzeli igrači regionalne ekipe Akopalipsa koji u posljednje vrijeme ostvaraju zaista respektabilne rezultate. U Splitu će boje Hrvatske braniti Locastic Esports, najbolja hrvatska CS:GO petorka koja je za završnicu primorana koristiti zamjenu, ali i u takvom sastavu očekuju ulazak u finale. 

Foto: CSadria

Program u  Clan Gamingu počet će u 11 sati, kada prvi polufinalni meč igraju Akopalipsa i Psychoactive, nakon čega će igrati Locastic Esports i makedonski tim TRTRR. Veliko finale trebalo bi početi oko 20:15. Osim odličnih mečeva, sve posjetitelje u Clan Gamingu očekuju i nagradne igre te promotivne cijene hrane i pića. Održat će se i mini turnir u Mario Kartu, na kojem će svi moći besplatno sudjelovati te osvojiti vrijedne hardver nagrade. Ulaz u Clan Gaming je besplatan.

Oni koji ne mogu doći na završnicu prvenstva, mečeve će moći besplatno pratiti online na CSadria Twitch.tv kanalu i Facebook stranici. Ulogu voditelja preuzet će iskusni Toni “anakintm” Miličević, menadžer ekipe Locastic Esports s bogatim iskustvom u vođenju i komentiranju CS:GO turnira. Komentatorski dvojac Counter-Strike Adrie Toni “Jurich” Jurić, Ante "Med1cz" Medić i Baro “pougljenimrav” Barukčić prenosit će mečeve, a analizirat će ih Aleksandar “Proka” Prokić i Marko “Rema” Stojmenović, ponajbolji CS:GO analitičari u regiji koji za ovu priliku u Split stižu iz Srbije. Široj javnosti su najpoznatiji po analiziranju mečeva A1 Adria League. U svakom slučaju, u subotu u Splitu nas očekuje regionalni CS:GO spektakl.

Cijelo natjecanje ne bi bilo moguće bezpartnera i sponzora, koji su prepoznali rad domaće esport zajednice. A1 Hrvatska je kao glavni partner omogućio nagradni fond, a tehničku i financijsku podršku pružili su Acer Hrvatska, Fragnet te OGA Dota PIT Minor 2019, globalni Dota 2 event koji će početi u Splitu 22. travnja

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.