Esport

Najbolji regionalni igrači u borbi za 177 tisuća kuna u A1 Adria League

Foto: A1 Adria League

NAJAVLJENA je nova sezona regionalne esport lige A1 Adria League. Najbolji regionalni timovi i gameri borit će se u četiri igre za ukupni nagradni fond od  24 tisuće eura, odnosno 177 tisuća kuna. Velika LAN završnica će se održati u studenom na Reboot InfoGameru, najvećem gaming sajmu u ovom dijelu Europe.

>Regionalna esport liga se vraća s dvije sezone i 30.000 eura za najbolje igrače

>Najveći esport turnir koji nitko nije osvojio dvaput

Četvrta sezona A1 Adria League uključuje četiri igre: Counter-Strike: Global Offensive, Dotu 2, Clash Royale i Hearthstone. Prvo su na redu kvalifikacije za PC igre koje počinju već 17. kolovoza. Održavaju se potpuno online, a mogu sudjelovati svi timovi iz regije. Kao i dosad, kvalifikacije su potpuno besplatne. U rujnu će početi kvalifikacije i za preostale dvije igre. 

Sistem natjecanja se razlikuje za PC i mobilne igre. Za CS:GO i Dotu 2 će četiri najbolja tima iz kvalifikacija proći u grupnu fazu u kojoj će im se pridružiti finalisti treće sezone te dva pozvana tima. Nakon grupne faze slijedi online play-off, a najbolji timovi izborit će mjesto na velikoj LAN završnici i priliku za osvojiti najveći dio nagradnog fonda od 10 tisuća eura po igri. 

Za mobilne igre će se održavati tjedni kvalifikacijski kupovi kroz koje će igrači sakupljati bodove, a oni najbolji idu u mjesečno finale. Nakon dva mjesečna finala slijedi online play-off te velika LAN završnica. Nagradni fond za mobilne igre iznosi nešto manje od dvije tisuće eura po igri.

A1 Adria League se razvija iz godine u godinu. Tako smo u 2019. prvi put dobili dvije sezone. Treća, koja je nedavno završena, igrala se potpuno online i služila je kao svojevrsna uvertira za ono što nas očekuje do kraja godine. Čini se kako su ljetni praznici za gamere završili. Vrijeme je za igranje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.