Najnesretniji nogometaš Premiershipa: Tri i pol godine čeka pobjedu

Foto: Guliver Image/Getty Images

SUNDERLAND je proteklog vikenda izgubio 1:0 od West Hama u utakmici 9. kola Premiershipa i sa samo dva osvojena boda debelo je na začelju ljestvice.
 
Sunderland je već nakon devet odigranih kola glavni favorit za ispadanje, a jedan nogometaš tog kluba s ovim je porazom podebljao svoje ime na čelu vlasnika rekorda s najviše započetih utakmica bez pobjede u povijesti Premiershipa.
 
Naime, veznjak Jack Rodwell u kolovozu 2014. prešao je iz Cityja u Sunderland, jer se u Manchesteru i nije baš naigrao, a dolaskom u novi klub počeo je nevjerojatan niz koji traje i danas.
 
Rodwell je u 1241 dan, koliko je član Sunderlanda, započeo u prvih 11 32 utakmice, a izgubio ih je 17, dok je 15 puta njegova momčad izvukla remi. Dakle, u pune tri godine i pet mjeseci Rodwell u dresu Sunderlanda nije osjetio slast premierligaške pobjede.
 
Ako bacimo oko u blisku prošlost, vidjet ćemo da je jedna od najvećih zvijezda današnjeg nogometa, superstar Reala i reprezentacije Walesa Gareth Bale također jedno duže vrijeme nosio reputaciju crne mačke za svoj Tottenham. Otkako je prešao iz Southamptona u Tottenham, Spursi s Baleom u prvom sastavu nisu za pobjedu znali čak dvije godine i četiri mjeseca, točnije 22 utakmice. Danas, kad je Bale u vlasništvu dvije titule za najboljeg igrača Premiershipa i dva naslova Lige prvaka te do ovog ljeta vlasnik najvećeg transfera u povijesti nogometa, ovaj podatak zvuči zaista čudno.
 
Igrači s najviše odigranih utakmica u nizu bez pobjede u povijesti Premiershipa:
 
Jack Rodwell (Sunderland) – 32
 
Darren Moore (Derby) – 29
 
Gareth Bale (Tottenham) – 22
 
Nicky Summerbee (Swindon) – 21
 
Jay McEveley (Derby) – 21
 
Darren Purse (West Brom) -19
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.