Najteži protivnik: CO Zagreb u osmini finala na Barcelonu!

RUKOMETAŠI Croatia Osiguranja Zagreb u osmini finala Lige prvaka igrat će protiv Barcelone. Prva utakmica na rasporedu je 28. ožujka u Zagrebu, a uzvrat je 4. travnja u Barceloni. Odlučio je tako ždrijeb u sjedištu Europske rukometne federacije u Beču, uoči kojeg je hrvatski prvak bio svrstan u treći bubanj, kao treća momčad u svojoj skupini, iza Ciudad Reala i Hamburga.

Nažalost, sreća se Zagrebašima nije osmjehnula. Senjanin Maglajlija i njegovi igrači priželjkivali su uoči ždrijeba ruskog predstavnika Čehovske Medvede, kao puno poželjniju opciju od Rhein Neckar Lowena i Barcelone.

Barcelona je u skupini D završila na drugom mjestu, s jednakim brojem bodova poput moćnog Kiela, a kao drugoplasirana momčad imat će u odnosu na Zagreb prednost domaćeg terena budući da će se uzvrat igrati u Kataloniji.

Čim je na ždrijebu izvučena ceduljica s imenom Barcelone, svi ljubitelji prisjetili su se legendarnih okršaja ovih dvaju europskih velikana s kraja devedesetih. U tim su finalima s jedne strane stajala imena poput Saračevića, Džombe, Bašića, Bilića, naspram Dušebajeva, Masipa, Šepkina i Barrufeta. U tadašnjim okršajima Barcelona, koja je imala na svojoj strani i Patrika Ćavara, je izlazila redovito kao pobjednik.

Današnja Barcelona, obiluje jednako kvalitetnim imenima - Romero, Rutenka i Igropulo fantastična su vanjska linija, a nevjerojatno zvuči podatak kako su sva četiri krila španjolske reprezentacije članovi Barce. Tu je i naš Venio Losert, Danac Hansen... Sve u svemu, neugodna ekipa protiv koje će Zagrebašima biti izuzetno teško igrati.

Od ostalih parova svakako vrijedi izdvojiti dvoboj Čupićeva Gorenja Velenja i Metličićeva Ciudad Reala, a Čehovski Medvedi će igrati protiv Ademar Leona. Hrvatski trojac u redovima Hamburga, pak, sastat će se s poljskim Kielceom.

Parovi osmine finala:

Kolding - Montpellier
Gorenje Velenja  - Ciudad Real
Kopenhagen - Kiel
Constanta - Veszprem
CO Zagreb - Barcelona
Kielce - HSV
Valladolid - Rhein Neckar Löwen
Ademar Leon - Čehovski Medvedi

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.