sp u rukometu

Najveće zvijezde su pobijedile. SP u rukometu igrat će se bez gledatelja

Foto: IHF

SVJETSKO rukometno prvenstvo koje 13. siječnja počinje u Egiptu igrat će se pred praznim tribinama. Odluka o zatvaranju vrata dvorana gledateljima donesena je u nedjelju na sastanku kojem su prisustvovali egipatski premijer Mostafa Madbouly, ministar za mlade i sport Ashref Sobhy, predsjednik Međunarodne rukometne federacije (IHF) Hassan Moustafa te predsjednik Organizacijskog odbora i Egipatskog rukometnog saveza Hesham Nasr.

Na SP-u će prvi put nastupiti 32 reprezentacije, a utakmice će se igrati u četiri dvorane.

Odlučeno je da će se sve utakmice na turniru odigrati bez gledatelja u dvorani zbog mjera predostrožnosti u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Očekivana odluka

Premda su IHF i organizatori najavljivali da će gledatelji moći ispuniti do 20 posto kapaciteta dvorane, ova odluka je bila očekivana, a Index je ovakav rasplet predvidio još jučer.

Podsjetimo, organizatori turnira uveli su izuzetno stroga pravila za reprezentacije. Odgoda utakmica zbog koronavirusa neće biti, a ekipama koje zbog određenog broja zaraženih igrača ne budu mogle igrati prijeti izbacivanje s natjecanja.

S druge strane, isti taj organizator je unatoč golemom riziku odlučio otvoriti vrata određenom broju gledatelja, čime bi doveo u opasnost igrače, što bi potencijalno moglo dovesti do izbacivanja nekih ekipa s prvenstva.

Najveće zvijezde prijetile bojkotom SP-a

Neke od najvećih zvijezda, poput Bjartea Myrhola, Sandera Sagosena i Mikkela Hansena, pobunile su se protiv nelogične odluke organizatora, a Hansen je čak rekao da razmišlja o nedolasku u Egipat ako IHF ostane pri odluci da publika bude u dvoranama.

"Ne znam uopće treba li se to igrati. Ne smije biti navijača. Neka mi objasne u čemu je poanta da mi igrači budemo izolirani u hotelu, putujemo u posebnim autobusima, s maskama, a onda izađemo na teren pred toliko ljudi. Rizik je ogroman za sve. Itekako ću razmisliti hoću li uopće igrati na Svjetskom prvenstvu", prije par dana je rekao Danac.

Oštar nastup najboljih igrača natjerao je organizatore da u posljednji trenutak postupe pragmatično jer su bili svjesni da SP bez najvećih zvijezda ne bi imao nikakvog smisla.

U Egiptu nastupa i hrvatska rukometna reprezentacija, a suparnici u skupini C koja se igra u Aleksandriji bit će nam Katar, Japan i Angola.

SP počinje u 13. siječnja utakmicom Egipat - Čile, a Hrvatska će svoj prvi nastup imati dva dana kasnije protiv Japana.

U Egiptu je do sada zabilježeno oko 150.000 slučajeva koronavirusa, a umrlo je 8100 osoba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.