Nakon Ćire, zvijezde BBC-a Džeko i Ibišević: Želimo iznenaditi nogometni svijet!

PRIPREME za iz više razloga povijesni podvig reprezentacije jedne napaćene zemlje zaokupile su pažnju cijele Europe. O Ćirinim vitezima pišu mediji od Urala na Atlantika, a njihov dolazak u Novi Vinodolski privukao je reportere da posjete i našu obalu. Prije neki dan BBC je ispisao životnu storiju Ćire Blaževića, da bi danas jedna od najuvaženijih svjetskih kuća posvetila prostor zvijezdama nogometne Europe: Edinu Džeki I Zvjezdanu Misimoviću.

"Najveća prijetnja Ronaldu na putu prema SP-u neće biti ozljeda gležnja, koja 80 milijuna funti vrijednog igrača sprječava da zaigra u Lisabonu, već će to biti dva briljatna mladića u zenitu forme. Misimović i Džeko ne mogu dočekati utakmicu protiv polufinalista SP-a iz 2006. godine.", uvodi u priču BBC.

"Velik je ovo događaj za našu zemlju. Svi se vesele ovim utakmicama, ali nitko više od nas samih. Radi se o velikoj stvari i učinit ćemo apsolutno sve što možemo da bismo se kvalificirali na SP. Portugalci su favoriti. Imaju sjajan sastav i puno iskustva, no to ne znači da smo mi bez izgleda. Dobro se slažemo i vrlo smo opasni napadački. Jedino što nam nedostaje jest ono čega Portugalci imaju u izobilju: iskustva.", odgovara Edin Džeko, i poručuje milijunima svojih sunarodnjaka da će u subotu zajedno sa svojim suigračima dati maksimum.

"Bilo bi fantastično kada bismo otišli u JAR. Kao što znate, Bosna i Hercegovina nikad nije igrala na SP-u. Bilo bi to nevjerojatno postignuće za nas, ali i još veće iznenađenje za čitav nogometni svijet."

"Ne znam jesu li ovo utakmice moje karijere, ali sigurno su blizu"

Priča o Džeki i Misimoviću ne može proći bez Wolfsburga. Grafite i Džeko lani su ispisali bundesligaški rekord - zabili su zajedno 54 pogotka. Iza napadačkog dvojca koji je Njemačka prigrlila zbog neočekivane titule Vukova i lepršave nogometne filozofije, stajao je Misimović, i uvlike pridonio tom slavnom učinku.

"Pokušat ćemo pobijediti Portugal u obje utakmice. Uspijemo li izvući pozitivan rezultat iz Lisabona, bit će daleko izglednije da se pred našim navijačima u Zenici plasiramo na SP u Južnoafričku Republiku. Stvarno smo dobra klapa, držimo se skupa poput prijatelja i mnogo se zabavljamo predstavljajući našu zemlju. Ne mogu reći jesu li ove dvije utakmice najvažnije u mojoj karijeri, ali nesumnjivo su vrlo, vrlo važne. Opasni smo pogotovo u igri prema naprijed. Imamo jako dobre napadače u momčadi i oni nam podižu samopouzdanje", konstatirao je 27-godišnji veznjak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.