Nakon Raula i Guti dignuo sidro s Bernabeua: Odlazim znajući da me obitelj Reala voli

NAKON gotovo četvrt stoljeća staža u madridskom Realu bivši vezni nogometaš španjolske reprezentacije Jose María Gutierrez Guti napustio je Santiago Bernabeu.

Tridesettrogodišnjem Gutiju je Real Madrid bio jedini klub u karijeri koju će, izglednim se čini, nastaviti u turskom Beşiktaşu. Mlađim sekcijama Kraljevskog kluba Guti se priključio 1984., a jedanaest godina kasnije, točnije 2. prosinca 1995., i debitirao protiv Seville za najjaču momčad Reala pod vodstvom tadašnjeg trenera Jorgea Valdana.

U dresu najjslavnijeg madridskog nogometnog kluba Guti je, među ostalim, osvojio pet naslova španjolskih prvaka i još tri u Ligi prvaka. U Beşiktaşu će se Guti staviti na raspolaganje Berndu Schusteru, treneru koji je Real vodio 2007. i 2008. godine.

"Odlazim znajući da me obitelj Reala voli. To je ono najvažnije. Igrat ću i dalje, ali ovaj klub će zauvijek imati istaknuto mjesto u mome srcu", kazao je Guti.

Perez: Nikad neću zaboraviti kako je prije deset godina odbio ponudu Milana

Predsjednik Reala Florentino Perez zahvalio je na rastanku Gutiju za sve što je učinio za Madriđane: "Kao predsjednik Real Madrida želim zahvaliti Gutiju na svemu što je učinio za klub u posljednje 24 godine. Proveo je cijeli život i karijeru u Realu boreći se za klupske boje i to pokazuje odanost i strast koju osjeća prema Realu. Nikad neću zaboraviti kako je nakon mog dolaska 2000. odbio ponudu velikog Milana i ostao s nama. On je bio i jest drugačiji igrač iznimnog talenta. Zato će uvijek imati posebno mjesto u srcima naših navijača diljem svijeta", rekao je između ostalog Florentino Perez.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.