Napadač Sj. Irske pred utakmicu s BiH moli: "Prekinite pjevati o mom penisu"

Foto: Epa

VEČERAS od 20:45 na stadionu Grbavica u Sarajevu utakmicu 3. kola Lige nacija igraju reprezentacije BiH i Sjeverne Irske.
U prvom susretu koji su odigrale ove dvije reprezentacije u Belfastu, Sjeverna Irska je bila puno bolja, no nije mogla postići gol, a gosti koje vodi Robert Prosinečki, praktički su iz dva šuta na gol zabili dva pogotka.

Uoči utakmice na Grbavici, zanimljiva situacija u reprezentaciji Sjeverne Irske. Naime, napadač Zelenih i Boltona, 28-godišnji Josh Magennis, neobično je popularan među navijačima Sjeverne Irske, no problem je nastao zbog jedne pjesme koju ti navijači neumorno pjevaju Magennisu, a ista veliča penis spomenutog nogometaša.

Navijačka pjesma na melodiju pjesme "September", koju izvode Earth, Wind and Fire, veliča Magennisov "ponos" i pravi je hit na društvenim mrežama. 

Otprilike glasi: "Oo aj oo, Super Josh Magennis, oo aj oo, 24 inča penis, oo aj oo, on nikad ne gubi loptu..."

Josh Magennis i sjevernoirski nogometni savez smatraju da je ipak vrijeme da se prestane s pjevanjem ove pjesme.

"Volim igrati za Sjevernu Irsku, uvijek mi je drago kad se moje ime pjeva na utakmicama... Znam da je namjera da pokažu svoju podršku, ali volio bih da se u budućnosti ova pjesma više ne pjeva", poručio je Magennis koji je skupio 39 nastupa za reprezentaciju Sjeverne Irske.

"Sjevernoirski FA ne tolerira pjevanje uvredljivih pjesama i surađuje direktno s grupama navijača Sjeverne Irske po tom pitanju", istaknuo je glasnogovornik krovne kuće sjevernoirskog nogometa.

Prema odredbama Zakona o nogometnim prekršajima iz 1991. godine, svaki pojedinac koji se upusti u pjevanje uvredljivih ili rasističkih pjesama u vezi s nekom nogometnom utakmicom, pravi prekršaj koji se definira kao "prijetnja, zlostavljanje ili vrijeđanje osobe zbog boje kože, rase, nacionalnosti, etniciteta ili podrijetla".

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.