Napoli prodaje prvotimca u Saudijsku Arabiju, mijenja ga mladi Japanac

Foto: EPA-EFE

TALIJANSKI mediji pišu kako je krilni napadač Napolija Hirving Lozano meta za sada nepoznatog talijanskog kluba. Lozano je dvadesetsedmogodišnji meksički reprezentativac koji je u Napoli stigao prije četiri godine iz PSV-a za visokih 45 milijuna eura.

Nije opravdao očekivanja jer je previše oscilirao u formi i aktualnom talijanskom prvaku nikada nije demonstrirao sjajne igre iz Nizozemske i reprezentacije. Ugovor koji je tada potpisao istječe mu za godinu dana pa ga Saudijci mogu dovesti za relativno nisku odštetu, ali će mu svakako ponuditi visoku plaću.

To znači da će Napoli na desnom krilu imati samo Mattea Politana, koji je krajem sezone bio iza Lozana u rotaciji, i da ekipi treba novo desno krilo. Glavna meta na ljetnom tržištu im je Sociedadov Takefusa Kubo (22), mladi reprezentativac Japana. 

"Real ima pravo na pola iznosa transfera"

Kubo je ove sezone u baskijskom klubu imao po devet golova i asistencija, čime je dao veliki doprinos u osvajanju četvrtog mjesta i direktnog plasmana u Ligu prvaka. Kao dijete proveo je četiri godine u Barceloninoj La Masiji, ali zatim se vratio u Japan gdje je s 15 godina postao najmlađi strijelac i igrač u povijesti elitnog ranga.

Ugrabio ga je Real Madrid za koji nikada nije nastupio, već je bio na posudbama u Villarrealu, Getafeu i Mallorci. Prošlog ljeta Sociedad ga je platio 6.5 milijuna eura, ali Real je zadržao pravo na 50 posto iznosa budućeg transfera. Transfermarkt ga procjenjuje na 25 milijuna eura i ako ga Napoli stvarno odluči kupiti, dobar iznos trebali bi zaraditi i Madriđani i Baskijci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.