TRANSFERI

Napoli srušio klupski rekord i doveo napadača iz Francuske

Foto: Napoli/Twitter

NAPOLI je potvrdio transfer Victora Osimhena iz Lillea.

Talijani su sjajnog nigerijskog 21-godišnjeg napadača platili 60 milijuna eura s bonusima i tako srušili klupski rekord koji je držao Hirving Lozano. Meksikanca je Napoli prošle godine platio 38 milijuna eura.

Osimhen je bio velika želja brojnih engleskih klubova uključujući Manchester United, Arsenal i Manchester City, ali je Napoli prvi poslao službenu ponudu koja je prihvaćena. Osimhen je potpisao ugovor na pet godina, a nosit će broj 9 koji je dosad bio u vlasništvu Fernanda Llorentea.

Pregovori su trajali čitavo ljeto da bi se Osimhen usred posla posvađao s agentom pa je Napoli morao raditi s drugim čovjekom kako bi realizirao transfer, ali je on uspješno okončan.

Wolsburg ga otpisao

Osimhen je s 18 godina otišao iz Nigerije u Wolfsburg za 3,5 milijuna eura. Za njemački klub odigrao je 16 utakmica te je sljedećeg ljeta posuđen Charleroiju nakon što za Wolfsburg nije zabio nijedan gol. Belgijci su ga nakon isteka posudbe otkupili za 3,5 milijuna eura, a Osimhen je u 36 utakmica za Charleroi zabio 20 golova uz četiri asistencije.

Prošlog ljeta u priču se uključio Lille koji ga je kupio za 14 milijuna eura i samo godinu dana kasnije na njemu zaradio četiri i pol puta veći iznos. Nigerijac je za Lille u 38 utakmica zabio 18 golova uz šest asistencija što mu je omogućilo prelazak u Napoli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.