Transferi

Napustio Monzu nakon dvije utakmice i odrekao se 4 mil. eura. Galliani: Gospodin!

TALIJANSKI nogometaš Andrea Ranocchia raskinuo je ugovor s Monzom nakon samo tri mjeseca i tek dvije odigrane utakmice. Time se 34-godišnji stoper odrekao četiri milijuna eura, koliko je trebao zaraditi do kraja dvogodišnjeg ugovora.

Ranocchia, bivši kapetan Intera, u kolovozu je doživio tešku ozljedu i na travnjaku ga neće biti još nekoliko mjeseci. Odlučio je raskinuti ugovor jer misli da ne bi bio na najvećem nivou nakon povratka na travnjak. Direktor Monze Adriano Galliani ga je javno pohvalio.

"On je istinski gospodin, potvrdio je da je čovjek kakvim sam ga smatrao. Gospodin i dobra osoba", rekao je Galliani, direktor novog talijanskog prvoligaša.

Stigao kao slobodan igrač

Ranocchia je u Monzu, čiji je vlasnik bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, stigao kao slobodan igrač iz milanskog Intera, s kojim mu je istekao ugovor u lipnju. U Interu je bio od 2010. godine i za milanski klub je odigrao 223 utakmice. Tijekom karijere Ranocchia je upisao i 21 nastup za talijansku reprezentaciju u razdoblju od 2010. do 2016. godine.