Transferi

Navijači Barcelone napali klub zbog dovođenja novog igrača

Foto: Barcelona

ERNESTO VALVERDE, trener Barcelone, predstavio je medijima novog igrača katalonskog kluba - Jeisona Murilla. 

Španjolski prvak doveo je kolumbijskog braniča na posudbu do kraja sezone nakon što je zbog ozljeda ostao bez Samuela Umtitija i Thomasa Vermaelena. 

Većina navijača nije s oduševljenjem dočekala dolazak Murilla, nogometaša koji je u Valenciji bio u drugom planu. Navijači katalonskog kluba smatraju kako je priliku trebao dobiti netko od mladića iz B momčadi - Chumi, Jorge Cuenca ili Oscar Mingueza.

"Situacija je bila takva. Morali smo to napraviti", pravdao je odluku Valverde.

"Od početka sezone imali smo samo dvojicu braniča. Cilj kluba je bio dovesti nekog na posudbu, proći jeftino, a da taj igrač poznaje europski nogomet i španjolsku ligu. Murillo ispunjava sve uvjete."

"Da smo imali 100 milijuna eura, ne bismo njega doveli"

Požalio se i da klub nema novca za velike zvijezde.

"Znamo da Murillo nije igrao u Valenciji, ali da je igrao, mi ga ne bismo mogli dovesti. Da smo imali 100 milijuna eura za dovesti zvijezdu, sigurno bismo drugačije postupili. Ipak, on je dobar igrač i nadamo se da će nam pomoći."

Osvrnuo se Valverde i na žestoke kritike navijača.

"Uvijek će biti mjesta za igrače iz naše B momčadi. Pa Miranda je Albina zamjena, Wague će biti registriran od siječnja... Ne možemo igrati s igračima iz B momčadi samo zato da navijači budu sretni. Moramo se natjecati. Prva momčad mora imati četvoricu braniča, a nakon njih one iz B momčadi. Pa ne možemo igrati s dvojicom braniča koji nastupaju u trećoj ligi."

Ne zna se kad će se vratiti Umtiti i Vermaelen, a Murillo će debitirati u prvoj utakmici 2019. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.