Navijači Fiorentine slave Brekalov odlazak u Dinamo

Foto: Profimedia

NITKO u Fiorentini i oko nje ne žali što Josip Brekalo (25) odlazi na posudbu u Dinamo do kraja sezone, samo godinu dana nakon što ga je klub kupio od Wolfsburga za 1.7 milijuna eura. Od siječnja prošle do istog mjeseca ove godine Brekalo je u prvoj momčadi igrao samo 15 puta te pridonio tek s jednim golom. Mizerno za ofenzivca kojeg Fiorentina godišnje plaća gotovo 2 milijuna eura.

Trener Vicenzo Italiano već dugo ne računa na Brekala. To je jasno po tome što mu je u zadnja gotovo tri mjeseca dao priliku na tek dvije prvenstvene utakmice. Na sinoćnjoj, pak, u četvrtfinalu kupa, nije mu dao ni minute iako ih se igralo 120, a Fiorentina se svim silama trudila probiti Bolognu. Italiano je pri tome mijenjao krila, ali hrvatskom krilu nije dao priliku. Nakon te utakmice, očito zadnje Brekalove za Fiorentinu, i izjavom je dokazao koliko mu je Brekalo nebitan. 

Jednako o njemu razmišljaju navijači Fiorentine. Oni na društvenim mrežama gotovo slave što ga se klub riješio. Zamjeraju mu što je neefikasan, premekan, nevidljiv, nebitan. Ovo su neki od njihovih komentara na društvenim mrežama: 

"Gledam kako se mučimo u produžecima protiv Bologne i mislim kako nemamo ofenzivaca na klupi. Zato što je Brekalo toliko nebitan da ga uopće ne računam da je tamo."

"Ova utakmica je najbolji dokaz koliko Italiano ne vjeruje Brekalu. Mijenja sve ofenzivce, a oni koji su igri imaju grčeve te, usprkos svemu navedenom, opet mu ne pada na pamet uvesti Hrvata."

"Nama treba igrač koji će otključati začahurenog suparnika, a Brekalo nije taj. Jednostavno, ne može to."

"Brekalo je doveden kako bi pomogao našem napadu, a sam je jalov i nemoćan."

"Mi smo s Brekalom ispred momčadi za koje igraju Osimhen, Kvara, Dybala i Lukaku. Jeste li svjesni koje je to čudo?"

"Srećom pa Brekalo odlazi. Tko god dođe umjesto njega, ne može biti gori."

"Čitam da će Brekala zamijeniti Bryan Gil. Pogledajmo njegov učinak i dojam: u dvije godine postigao je dva gola, jako je svilen i osjetljiv te nije zaigrao dva mjeseca. Dakle, vjerojatnost rizika od novog Brekala je 68 posto."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.