NAVIJAČI, GDJE STE? Balkanski klubovi u jednom kolu ne mogu napuniti jedan europski stadion

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

KRENULA je nova sezona u većini balkanskih liga. Međutim, dok navijači engleskih, talijanskih, španjolskih ili njemačkih klubova jedva čekaju utakmice svojih momčadi, navijači u regiji i nisu previše zainteresirani. 

O tome najbolje govori posljednji vikend, tijekom kojeg su odigrani susreti hrvatskog, srpskog i bosansko-hercegovačkog prvenstva, a ukupna posjeta na osam utakmica je 34.700 gledatelja, koliko ih bude praktički na jednoj utakmici nekog engleskog kluba iz sredine tablice. 

Najviše gledatelja bilo je na susretu Borca i Čelika (6.500), a druga na ljestvici je utakmica Željezničar - GOŠK (5.000). 

Od hrvatskih klubova najposjećenija je bila utakmica Rijeke protiv Rudeša (4.500 gledatelja). Susret Dinama i Cibalije na Maksimiru je promatralo svega 3.000 navijača, dok je u Zaprešiću utakmicu Intera i Hajduka pratilo 2.150 gledatelja. 

Na kraju su tu klubovi iz Slovenije. Susret Triglava i Maribora pratilo je 1.500 navijača, a dvoboj Gorice i Olimpije 1.100. 

U prošloj sezoni prosječna posjećenost utakmica u Prvoj HNL bila je 2,734 gledatelja. Najviše navijača, njih 29.109, bilo je na utakmici Hajduk - Dinamo (0:4), a najmanje na Poljudu između Hajuka i Slaven Belupa (1:1), te Hajduka i Cibalije (3:0), kada je na tribinama bilo službeno 45 gledatelja.

Balkanski navijači pokrenuli su akciju putem Facebooka, te pozivaju gledatelje da češće odlaze na stadione.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.