Navijači od kluba dobili 260.000 kuna za koreografiju

Foto: Getty Images/Guliver Image

O POPULARNOSTI nogometa u Sjedinjenim Državama više nema smisla pisati. To je sport koji je nedavno prestigao bejzbol po popularnosti među mladima do 35 godina i jedini je od profesionalnih sportova u Americi koji konstantno bilježi rast.

Iako je vrlo gledan, atmosfera na stadionima MLS-a uglavnom je djelovala kao kazališna. No i to se u zadnjih nekoliko godina preko noći promijenilo pa neki klubovi sad imaju prave, organizirane navijačke skupine. Čak i frakcije. Nije to još ni blizu europskih ili južnoameričkih atmosfera, ali je ugođaj na nekim stadionima i više nego vatren.

U tome prednjače navijači Portland Timbersa te osobito Atlanta Uniteda koji na svakoj utakmici ima rasprodani prekrasni Mercedes-Benz Stadium na kojem nogomet svako kolo gleda više od 70.000 navijača. Koreografije koje njihovi navijači pripremaju nimalo ne zaostaju onima u Južnoj Americi, na San Paolu ili nekim drugim europskim stadionima, a poseban spektakl sprema se za subotu.

Atlantin stadion je odavno odabran za finale MLS Cupa, odnosno doigravanja američkog prvenstva, pa će United imati priliku na svojem stadionu protiv Portland Timbersa osvojiti naslov prvaka. U tome će im pomoći navijači koji su od klupskih sponzora dobili čak 40.000 dolara (260.000 kuna) da prirede novu koreografiju za finale.

"Želimo očarati naše igrače. Ne želimo da nas se protivnici prestraše, ali garantiramo vrhunski spektakl", rekao je predsjednik Atlantinih navijača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.