Navijači Reala: Modrić mora otići. Gotov je, a zamjena mu je sjajna

Foto: EPA

NAVIJAČI Reala okrenuli su se protiv Luke Modrića. Vidi se to po postovima brojnih madridista na društvenim mrežama koji se ljute zato što ga je Ancelotti uopće uvodio u igru pred kraj derbija 19. kola La Lige protiv Real Sociedada. Real Madrid je na svom terenu protiv trećeplasirane momčadi odigrao tek 0:0 i tako dopustio Barceloni da mu se na vrhu odlijepi na pet bodova prednosti. 

Novinari i navijači se slažu: Real u zadnje vrijeme igra bolje bez Modrića. Točnije, s njegovom zamjenom

Navijači se slažu s trenerom Ancelottijem da je usprkos nuli to možda najbolja utakmica njihovog kluba ove sezone te zato imaju dvije zamjerke na Modrića. Prva je što je momčad bez njega igrala sjajno, a to se prije svih odnosi na Danija Ceballosa, koji je u vezi zamijenio Modrića. On je bio na klupi u jako važnom meču iako je konkurencija u vezi bila bitno slabija jer je Camavinga uskočio na lijevi bok, a Tchouameni je ozlijeđen.

Bez obzira na to, na sredini su bili Kroos, Valverde i Ceballos, koji je briljirao drugi put u niti dva tjedna protiv jakog suparnika. Drugi razlog zbog kojeg su realovci ljuti na Ancelottija i Modrića je što je uopće sjajnog Ceballosa u 78. minuti mijenjao Modrićem koji je u preostalih 15-ak minuta bio nevidljiv.

"Neuspješno je pokušavao napraviti nešto, a jedino po čemu je ostao upamćen na ovom meču je što je lošim dodavanjem upropastio odličnu situaciju u zadnjem napadu", piše Marca u izvještaju s utakmice, a navijači Reala to potpisuju. 

Nezadovoljstvo Modrićem traje od povratka sa SP-a

Nezadovoljstvo Modrićem pojavilo se nakon njegovih loših igara u maloj krizi u koju je momčad upala od početka godine. Real je, naime, ovog mjeseca porazom kod Villarreala u prvenstvu dopustio Barceloni da se malo odlijepi na vrhu, a nakon toga je od najvećeg rivala izgubio u finalu španjolskog superkupa.

Činilo se da će produbiti krizu i u Kupu kralja, gdje je u osmini finala kod Villarreala gubio 0:2, ali je onda preokrenuo za pobjedu i prolazak 3:2. Slijedilo je najteže gostovanje u Bilbau, u kojem se također provukao pobjedom 2:0 iako je domaćin bio osjetno bolji.

Loše po Luku Modrića je da je u spomenutim važnim porazima bio član prve momčadi koji je zbog slabe igre rano zamijenjen, dok u jednako bitnim pobjedama Reala ili nije igrao ili je bio epizodist. Međutim, Modrić se u velikom stilu vratio u još jednom velikom povratku Reala, preokretu i pobjedi 3:1 protiv Atletica u Kupu kralja prije četiri dana.

Modrić i Ceballos se ne bore samo za mjesto u momčadi ove sezone

Ali, nakon što je tamo odigrao svih 120 minuta, slijedilo je razočaranje u derbiju protiv Real Sociedada. Modrić (37) je dakle zamijenio hvaljenog Ceballosa (26), koji je briljirao i u spomenutom preokretu protiv Villarreala, kada je namjestio i postigao po gol za pobjedu.

Modrić je u rujnu napunio 37 godina, a Real mu posljednjih godina zbog poodmakle dobi daje produljenje ugovora na samo godinu dana. Zajedničko njemu i 11 godina mlađem Ceballosu je da im obojici za pet mjeseci završavaju ugovori s Realom, a novi im nisu ponuđeni, pa se ovo razdoblje shvaća kao ono u kojem se njih dvojica bore za ostanak u Realu.

Ceballos je napokon dočekao priliku u Realu i sjajno je koristi

Ceballosa je Real u ljeto 2017. kupio od Betisa za 17 milijuna eura, ali je u pet i pol godina odigrao samo 93 utakmice za Real. Jedan od razloga je što je dvije sezone bio na posudbi u Arsenalu i tamo je igrao daleko češće, 77 puta. Sada je konačno dobio priliku u Realu i sjajno je koristi. 

Navijači misle da to radi tako dobro da je vrijeme da dobije ne samo kratkoročnu priliku umjesto Modrića, nego da ga potpuno zamijeni. Ovo su neki od brojnih komentara na tom tragu:

"Zašto je uopće Ancelotti uvodio Modrića? Pa najbolju utakmicu sezone igrali smo bez njega i to zahvaljujući Ceballosu i onda Carlo izvuče njega zbog Luke!"

"Mogu li reći ono što se ne smije izgovoriti, a što svi vidimo: Ceballos treba biti starter umjesto Modrića?"

"Svaka čast Luki, ali on više nije igrač za svih 90 minuta."

"Bez razmišljanja bi stavio Ceballosa i dalje umjesto Modrića."

"Ceballos treba biti u prvoj, pa makar to značilo žrtvovanje Modrića."

"Realu prioritet treba biti produljenje s Ceballosom, a ne s Modrićem."

"Modrić je gotov. Veliki nogometaš, jedan od najvećih, ali biologija čini svoje. Nećemo valjda iduće sezone momčad temeljiti na igraču od 38 godina?"

"Ancelotti treba biti hrabar i odlukama pokazati da vrijeme neumitno prolazi svima, pa tako i Modriću. Posebno zato što ima Ceballosa."

"Nije to samo danas, Modrić igra očajno još otkako se vratio sa SP-a."

"Obožavam Modrića, ali bolno je očito da više nije za najvišu razinu. Da, odigrat će tako poneku utakmicu, ali više to ne može u kontinuitetu."

"Ceballos više ne smije biti Modrićeva rezerva, jedino obratno. Ancelotti treba zakucati Modrića za klupu. Najiskrenije, mislim da je produljenje ugovora s njim loša ideja."