Navijači Zadra protiv Zvezde poslali poruku Borjanu

Photo: Sime Zelic/PIXSELL

U SUSRETU 19. kola regionalne košarkaške ABA lige Zadar je kao domaćin izgubio od Crvene zvezde 95:76. Bio je to Zadrov deseti poraz uz devet pobjeda, dok je beogradski sastav ostvario 17. pobjedu ove sezone, pri čemu 13. u nizu uz samo jedan poraz. Srpski mediji nakon utakmice ističu transparent koji se pojavio na tribinama dvorane Krešimir Ćosić.

Naime, nekolicina domaćih navijača je razvila transparent "Milane, vrati traktor". Srpski mediji tvrde kako je ova poruka upućena vrataru Zvezde i kanadskom reprezentativcu, Milanu Borjanu. Podsjetimo, hrvatske su navijače razljutile Borjanove neprimjerene izjave o Krajini i Kninu. 

Slučaj Borjan

Nakon utakmice Hrvatske i Kanade na Svjetskom prvenstvu društvenim je mrežama počeo kružiti i Borjanov telefonski broj, a na njegov mobitel stiglo je više od 2000 poruka. Zbog brojnih uvreda na Borjanov račun, FIFA je novčano kaznila HNS s 50 tisuća švicarskih franaka.

Golman Crvene zvezde i Kanade rođen je u Kninu 1987., u kojem je živio do operacije Oluja. Tvrdi da ne potječe iz Dalmacije i Hrvatske, nego iz "Srpske Krajine". Navijači Hrvatske su ga cijelo vrijeme utakmice SP-a, u kojoj je njihova reprezentacija pobijedila Kanadu 4:1, provocirali i vrijeđali skandiranjem "Borjane, Turčine, napuši se kur*ine", "Milane, Srbine, napuši se kur*ine", "Žena ti je kur*a, Borjane", "Borjane, ustašo".