NBA

NBA igrači ustaju protiv sve većih restrikcija: Ako su ozbiljni, bolje da ne igramo

Foto: Guliver

KORONAVIRUS je posljednjih dana žestoko udario na NBA ligu. Ovog tjedna odgođene su već četiri utakmice, a brojni igrači su u karantenama, što zbog pozitivnih testova, što zbog bliskih kontakata s pozitivnima.

Zato je NBA liga nadopunila i prilagodila ionako opsežan i detaljan pravilnik o epidemiološkim protokolima te dodatno ograničila kretanje i život svojih igrača.

Neki od njih već su se počeli glasno buniti.

"Odrastao sam čovjek. Radit ću što želim. Ako želim posjetiti obitelj, ići ću posjetiti obitelj. Ne mogu mi narediti da stojim u sobi 24/7. Ako je to zaozbiljno, možda ne bismo trebali igrati. Nitko ne želi jednostavno otkazati svoj život zbog košarke", rekao je George Hill, bek Oklahoma Cityja, koji je ljetos bio inicijator bojkota utakmica u doigravanju zbog policijskog nasilja prema crncima.

Novim pravilima NBA igračima zabranjuje primanje gostiju izvan momčadi u hotelskim sobama, ne smiju napuštati hotel osim zbog klupskih obveza, a dok su kod kuće, ne smiju izlaziti osim zbog esencijalnih aktivnosti ili u hitnim slučajevima.

Uvedena su i nova pravila za same utakmice pa igrači moraju nositi maske i na klupi i u svlačionici, a nakon utakmice se ne smiju družiti s protivničkim igračima s kojima su do tada bili na parketu.

"Možeš se znojiti s njima 48 minuta, ali poslije ne smiješ razgovarati? To nema smisla", rekao je Hill.

Prošlu sezonu NBA je vrlo uspješno završila u izolaciji Disney Worlda bez ijednog slučaja koronavirusa, no ove sezone klubovi su se vratili u svoje dvorane, a u nekima je dopušten i ograničeni broj gledatelja. No sve više utakmica se odgađa, a u gustom rasporedu nema puno prostora za nadoknađivanje. Dio igrača uklonjen je iz momčadi samo zbog kontroverznih pravila iz protokola pa klubovi igraju s desetkovanim kadrovima i povećavaju rizik ozljeda onih koji su pod većim naporima. Nastavak sezone još nije u opasnosti, ali joj je sve bliže.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.