NBA

NBA: Jezivi All-Star i savršeni Giannis

Foto: EPA-EFE/BUTCH DILL

GIANNIS ANTETOKOUNMPO vodio je LeBronovu momčad do pobjede nad Durantovom 170:150 u All-Star utakmici u Atlanti. 

Savršeni Grčki frik

Grčki frik bio je najbolji strijelac utakmice s 35 koševa, a u povijest utakmica najboljih igrača najjače lige svijeta ušao je time što je sa svih 16 pogođenih ubačaja iz igre postavio rekord All-Stara.

Duplo bolji od dosadašnjeg rekorda, starog 53 godine

Giannis je do spomenutog pothvata došao bez promašaja iz igre (trice 3/3) te bez pokušaja iz slobodnih bacanja. Nikada nitko u povijesti All-Stara nije ni blizu pogodio toliko puno svih pokušaja. Kakav pothvat je izveo Giannis ilustrira to što je ovim učinkom srušio dosadašnji rekord iz 1968. Hal Greer je prije 53 godine također bio savršen iz igre, ali s duplo manje pokušaja od Giannisa danas. 

Grčki frik dodao je sedam skokova, tri asistencije te po jednu ukradenu loptu i blokadu te je zasluženo osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača ili kako se službeno zove, NBA All-Star Game Kobe Bryant MVP Award.

Lillardov i Curryjev tricaški šou završen ubačajem s centra

Osim Giannisa, sjajni u LeBronovoj momčadi bili su Damian Lillard s 32 i Stephen Curry s 28 koševa. Obojica su trice gađali 8/16, a Lillard je u svom stilu zabio zadnju sa sirenom i to s centra. 

Paul srušio Magica

Povijesni podvig izveo je njihov suigrač Chris Paul. Sa 16 asistencija došao je do ukupno 129 dodavanja na All-Star utakmicama te tako srušio dosadašnjeg rekordera Magica Johnsona. 

U momčadi koju je Kevin Durant odabrao, ali u kojoj nije mogao igrati zbog ozljede, najbolji strijelac bio je Bradley Beal s 26 koševa, a najistaknutiji Kyrie Irving s 24 koša i 12 asistencija. 

James pokupio dosadašnje rivale i razbio Duranta, koji nije mogao igrati

LeBron je pobijedio i četvrtu All-Star utakmicu otkako je igraju momčadi za koje igrače biraju kapetani. James je 2018. pobijedio ekipu koju je sastavio Curry, dok je iduće dvije sezone slavio protiv Giannisovih ekipa. Sada je draftirao oba suparnika te s njima razbio protivnike 2021.

Najbolji košarkaš svijeta na ovoj utakmici odigrao je manje od 13 minuta te postigao samo četiri koša. Ostatak vremena je gledao i uživao kako igrači koje je izabrao dominiraju. 

Bolest koja je ubila pola milijuna Amerikanaca je upropastila spektakl

Bila je to najbizarnija All-Star utakmica u povijesti. Najbolji košarkaši svijeta su 70. put igrali ovaj meč, no ovakav nije bio odigran nikada do sada. Razlog je naravno pandemija koronavirusa, pošasti koja je u zadnjih godinu dana ubila preko pola milijuna Amerikanaca. Korona je izbacila i dva igrača s All-Stara. Joel Embiid i Ben Simmons nisu mogli igrati jer su se prije utakmice šišali kod frizera koji je pozitivan. 

Umjesto fešte i spektakla koji traju cijeli vikend s All-Star utakmicom kao krunskim eventom u dvorani krcatoj gledateljima te selebovima naguranim u prvim redovima, u Atalanti je bio organiziran striktno ograničeni korona-party samo kako bi se održala tradicija koja NBA ligi donosi ogroman prihod od televizijskih prava.

NBA: Jezivi All-Star

Atmosfera u Atlanti je bila, ističe to čak i NBA na službenim kanalima, jeziva u odnosu na normalne okolnosti. Dvorana kapaciteta 17 tisuća gledatelja bila je gotovo prazna i praktično pretvorena u gigantski televizijski studio u kojem su rijetki gledatelji bili međusobno razdvojeni i udaljeni od terena. Ogromni ekrani bili su iza klupa, light-show u stilu Las Vegasa obasjavao je dvoranu koju su ispunjavale snimke navijača raspaljene s razglasa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.