NBA legenda: LeBron je najbolji ikada. Statistika to dokazuje

Foto: EPA-EFE

JEDAN od najboljih košarkaških playmakera svih vremena Isiah Thomas bio je najcjenjeniji pojedinac legendarne generacije Detroit Pistonsa koja je krajem osamdesetih pod nadimkom Bad Boys uz njega, Dennisa Rodmana, Joe Dumarsa i Billa Laimbeera žarila i palila NBA ligom.

Osvojili su dva naslova 1989. i 1990., nakon čega su američkim košarkaškim svijetom zavladali Jordanovi Bullsi. Thomas, koji je kao igrač publiku oduševljavao crossoverima i avangardnim načinom igre koji se u mnogim segmentima može usporediti s današnjim bekovima, kasnije je započeo i trenersku karijeru.

LeBron će postati najbolji strijelac ikada

Uz parket nije bio ni izbliza uspješan kao na njemu, pa je postao TV komentator, u čemu je pokazao znatno bolje snalaženje. Na otvaranju aktualne sezone, u kojoj su LA Lakersi trenutno na katastrofalnom omjeru od 0-4, Thomas je u superlativima govorio o njihovom tridesetsedmogodišnjem predvodniku LeBronu Jamesu:

"James je, po mom mišljenju, najbolji igrač koji je ikada igrao. Statistika to potvrđuje. U protekla dva desetljeća nismo vidjeli nikoga drugog tako dominantnog, osim Kareema Abdul-Jabbara. LeBron ima 20-godišnju karijeru koja se može usporediti samo s Kareemovom.

Ove godine vjerojatno će prestići Kareema kao najboljeg strijelca svih vremena. LeBron je u top 10 po asistencijama, a ove sezone će po tom pokazatelju vjerojatno prestići Magica Johnsona. Da, i po drugim pokazateljima bit će u vrhu.“

Košarkaš Lakersa u karijeri prosječno bilježi 27.1 poen, 7.5 skokova i 7.4 asistencije po utakmici. NBA prvak bio je četiri puta s tri različite franšize. Dva puta s Miami Heatom te po jednom s Clevelandom i Lakersima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.