NBA legende se posvađale oko europskih igrača: "Srbi, Hrvati... Oni dolaze iz rata"

Foto: Profimedia, EPA

U PODCASTU All The Smoke u kojem su sudjelovali Kevin Garnett i Paul Pierce, legende NBA lige i bivši suigrači iz Boston Celticsa i Brooklyn Netsa, povela se rasprava o europskim košarkašima. Pierce je izjavio da su europski košarkaši mekši nego američki te da se rijetko sukobljavaju s protivnicima. Garnetta je to razljutilo.

"Europljani dolaze iz pravih sranja. Čovječe, oni dolaze iz rata, oni dolaze iz situacija gdje su u školu morali ići tijekom rata dok su padale bombe. Smrtno sam ozbiljan. Govorim o Srbima, Hrvatima, govorim o igračima iz takvih mjesta", rekao je Garnett. Pierce je nastavio zastupati svoj stav pa mu je Garnett odgovorio:

"Pričaš kao da su Amerikanci specifični po tome. Europljani su došli iz potpuno drugačijeg načina života. Kad prođeš kroz njihovu prošlost, a ja sam igrao s jako puno igrača izvana, oni su samo mekani u tom smislu da nisu agresivni kao američki igrači. Oni svoju agresivnost pokazuju na drugačiji način, ne možeš lako s njima. Stvara se pretpostavka da nisu agresivni, ali ne možeš to gledati tako."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.