NBA LIGA

NBA zvijezda krenula na pivsku dijetu. Objašnjenje je jednostavno

Foto: Getty Images / Guliver Image

CENTAR Detroit Pistonsa Andre Drummond prošle je sezone treći put u karijeri bio najbolji skakač NBA lige, imao je 15,6 skokova u prosjeku.

Uz to je i do dolaska rookieja Ziona Williamsona bio drugi najteži igrač lige, iza srpskoga gorostasa Bobana Marjanovića. Da predstavlja ikakvu opasnost po protivnički koš dok se nalazi izvan reketa, bio bi legitimni superstar, a možda i najbolji NBA centar.

U nastojanju da bude još bolji, Drummond je odlučio promijeniti prehranu, pa je u razgovoru za Detroit Free Press otkrio kako je krenuo na "pivsku dijetu".

Nedavno je izbacio crveno meso iz prehrane, koja se sad uglavnom sastoji od ribe i povrća, no tako velikom čovjeku potrebna je velika količina kalorija, pa da bi je nadomjestio, svakog dana pije po jedno pivo, neuobičajenu namirnicu za vrhunskog sportaša.

"Ako to radiš kako treba, zapravo uopće ne škodi, zato to i radim", objasnio je Drummond i dodao da su mu omiljena piva Miller Lite i Corona. 

Nova prehrambena taktika Drummondu sigurno neće pomoći da razvije bolji šut, a izbacivanje crvenog mesa moglo bi mu se i negativno odraziti na agresivnost u igri, makar bi mu se mogla smanjiti vjerojatnost ozljeda. A kakvi će biti efekti redovitog ispijanja piva, vidjet ćemo iduće sezone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.