Ne, u novom PES-u nema transparenta "Za dom spremni"

Foto: Screenshot

NA NEKIM portalima danas se pojavio screenshot iz popularne nogometne simulacije PES 2017. Na njemu se, tijekom izvođenja kornera na utakmici hrvatske reprezentacije na tribini vidi transparent na kojem je fašistički pozdrav "Za dom spremni".

Internetom se brzo proširila vijest da japanska tvrtka Konami gadno pogriješila te da nije provjeravala što stavlja u igru. No, riječ je o korisničkoj modifikaciji (patchu) igre, koja nije sastavni dio originalne verzije igre, tj. one koja se dobije instalacijom kupljene igre.

Svaki korisnik može, pomoću alata s interneta, promijeniti sadržaj unutar same igre, a na ovim prostorima najpopularniji su "patchevi" (zakrpe) stranice balkanpesbox.com gdje se mogu naći dodaci za sve hrvatske i srpske klubove, stadioni i transparenti. Postoji cijeli niz takvih zakrpi, osobito onih koje u igri mijenjaju generičke nazive klubova budući da Konami nema prava na sva imena klubova poput konkurentske igre FIFA 17. Konami jednostavno ne može kontrolirate takve zakrpe niti ih može uklanjati s interneta.

U službenoj verziji igre ne postoje transparenti navijača pojedinih reprezentacija, već se koriste opće fraze poput "Go for victory!", "Together we are strong", "Pride and passion" ili "Victory or nothing", koje su postavljene u odgovarajućim bojama. U to se možete uvjeriti i na ovom videu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.