Ne znam što se događa s Baturinom, ali ovo nije dobro

U POSLJEDNJEM kolu jesenjeg dijela SuperSport HNL-a Dinamo i Hajduk su na Maksimiru odigrali remi bez golova. Jesenski prvak Hajduk je tako ostao na sedam bodova prednosti ispred trećeplasiranog Dinama, koji ima dvije utakmice manje. Derbi je za Index komentirao Krunoslav Rendulić.

Iskreno, od derbija sam očekivao puno više. Ovo nije bilo ni blizu očekivanja. Baš je bilo loše. Slabo, nesadržajno i jalovo. Mislim da je Hajduk uspio u svom planu. Gledajući kako su odigrali, jasno je da su u Zagreb došli po bod i uspjeli su. Mogu biti zadovoljni za razliku od Dinama. Sve u svemu, presiromašna utakmica, Hajduk, mislim, nije ni zapucao na gol, a Dinamo je uputio dva-tri udarca. 

Nije u pitanju kompleks Hajduka, nego Dinamo jednostavno nema ono što je imao prije 

Hajduk je ove sezone neporažen protiv Dinama. Ima dvije pobjede i sad ovaj remi. Ne bih rekao da je Hajduk nabio komplekse Modrima, više je u pitanju problem nedostatka individualne kvalitete koju je Dinamo nekad imao. Ovdje fale igrači poput Oršića ili Ivanušeca, koji mogu svojom klasom i jednim potezom riješiti utakmicu koja je u egalu. Tu je osnovna razlika između Dinama sad i Dinama prije par sezona.

Ne znam što se događa s Baturinom, ali ovo nije dobro

Također, napomenuo bih da su podbacili neki igrači Dinama od kojih sam puno više očekivao. Pri tome mislim najviše na Baturinu. Ne znam u čemu je problem, čuo sam da je bio i bolestan, ali u svakom slučaju sam od njega očekivao više. Petković se trudio, nije sporna bila njegova želja i trud, ali u nastavku je imao fantastičnu šansu koju igrač njegove klase mora zabiti.

Ademi je također van ritma. Ne igra Europu, postoji onaj čudan dogovor s Kinezima koliko smije igrati i sve su to objektivni razlozi zbog čega ne donosi ono što smo od njega navikli, ali angažman nikad nije dolazio u pitanje. Kaneko je bio najopasniji igrač Dinama, ali njegov problem je što stalno traži loptu u noge i premalo napada u dubinu. Općenito je bilo jako malo napada u dubinu i zato smo gledali utakmicu kakvu smo gledali.

Hajduk je dobio ne jedan, nego dva boda

Sukus svega je da je Hajduk uspio u svom naumu. Dva dana će se možda pisati o derbiju, o igri, ali ovaj bod ostaje. Na kraju možemo zaključiti da je Hajduk pobjednik dana i osvojio je dva boda jer u slučaju da na kraju bude izjednačen s Dinamom, bit će u prednosti zbog boljeg međusobnog skora.