Nema Hrvata ni Barcinih zvijezda: Ovo je najboljih 11 prve faze Lige prvaka

Foto: Index

UEFA je odabrala najboljih jedanaest igrača prve faze Lige prvaka. Razočaravajuća vijest za hrvatske fanove je što među najboljima nema niti jednog hrvatskog nogometaša, iako igraju za najbolje europske klubove.

Doduše, na popis nije upao niti jedan igrač Barcelone, aktualnih prvaka koji su bez većih problema prošli skupinu s Romom, Leverkusenom i BATE Borisovim. Osim Lionela Messija, Neymara i Suareza, nema ni rekordera Lewandowskog. To dovoljno govori koliko je konkurencija žestoka ove sezone.
 
Najbolji golman je PSG-ov Trapp koji je primio jedan jedini pogodak u šest utakmica grupne faze, zabio mu je Realov Nacho.

U veznom redu iznenadio je Belgijac Kums sjajnim partijama za Gent, kojeg je kapetanski vodio protiv Lyona i Valencije, zabio gol i dvaput asistirao, za prolaz u nokaut fazu. Iako Chelsea nije impresionirao, Willian je oduševio sa 5 pogodaka, a uz njih je mjesto zaradio Sterling zahvaljujući golovima kojima je nosio Manchester City u prvoj fazi.

S popisa nikako nije mogao izostati Cristiano Ronaldo koji je i ove jeseni nastavio rušiti rekorde i pomicati granice, a u posljednjem kolu utrpao je čak četiri gola Malmöu za ukupno 11 u 6 nastupa prve faze.
 

 
Uz Ronalda u napadu je Müller koji je za Bayern zabio pet golova u skupini, ali mjesta nije bilo za njegovo suigrača Lewandowskog koji je zabio čak 7 komada u 6 utakmica. Uz njih je i Zenitov Hulk koji je uz 3 gola upisao i 4 asistencije.


EKIPA PRVE FAZE LIGE PRVAKA:

Golman: Kevin Trapp (Paris)
Obrana: Andrea Barzagli (Juventus), Thiago Silva (Paris), Diego Godín (Atlético), David Alaba (Bayern)
Vezni red: Sven Kums (Gent), Willian (Chelsea), Raheem Sterling (Manchester City)
Napad: Thomas Müller (Bayern), Hulk (Zenit), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.