atp

Neočekivan poraz Đokovića na Laver Cupu

Foto: Profimedia

KANADSKI tenisač Felix Auger-Aliassime svladao je Novaka Đokovića 6:3, 7:6(3) te je Svijet poveo 10-8 protiv Europe na Laver Cupu, kojem je domaćin London.

Premda je Europa današnji dan dočekala s prednošću od 8-4, sve se okrenulo nakon dva uvodna meča. Inače, zadnjeg dana ovog kupa svaka pobjeda donosi tri boda, a Svijet je slavio u oba meča. Prvo su Felix Auger-Aliassime i Jack Sock, kanadsko-američka kombinacija, u dramatičnom dvoboju parova pobijedili Talijana Mattea Berrettinija i Britanca Andyja Murraya 2:6, 6:3, 10:8.

Potom je na scenu stupio Auger-Aliassime, koji je odigrao sjajan meč protiv Đokovića iako je srpski tenisač ogled otvorio breakom. No ne samo da je Kanađanin vratio break minusa već je u nastavku prvog seta još jednom napravio break za 6:3. Kanađanin je zatim poveo i 3:1 u drugom setu, ali se Đoković uspio vratiti i odluka je pala u tie-breaku, u kojem je Auger-Aliassime poveo 3:1 pa 6:2 i time riješio meč.

Svijet tako može do konačne pobjede ako u sljedećem meču Frances Tiafoe svlada Stefanosa Tsitsipasa. Ako grčki tenisač bude slavio, o konačnom će pobjedniku odlučiti dvoboj Caspera Ruuda i Taylora Fritza.