Nepobjedivi boksač: Čekao sam potvrdu meča s Babićem. Prozivao me, a što sada mogu?

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL, Screenshot: YouTube

HRVATSKI boksač Alen Babić (33) na Uskrs, 31. ožujka, borit će se protiv Britanca Stevea Robinsona (33) u londonskoj O2 Areni. Babić i Robinson bit će dio uvodnog programa priredbe Bad Blood, koju će u meču za britansku i Commonwealth teškašku titulu predvoditi Fabio Wardley i Frazer Clarke.

Tim dogovorom nije zadovoljan britanski borac Tommy Welch (29), koji u karijeri ima profesionalni omjer 13:0 uz osam pobjeda nokautom i koji je, prema prijašnjim glasinama, trebao biti Babićev protivnik. Welch je za Boxing Social rekao da je bio u pregovorima s Babićem i prihvatio meč. 

"Babić je galamio i spominjao imena, a sad je uzeo slabijeg protivnika"

"Babić će se boriti protiv Robinsona, koji je div i ne želim ga diskreditirati, ali izgubio je posljednju borbu i nije se borio od srpnja prošle godine. Pitanje je je li uopće bio u dvorani od tada. Čekali smo potvrdu, a onda su objavili da će Babić boksati s Robinsonom", rekao je Welch.

Britanac je poručio kako je bio uzbuđen zbog borbe s Babićem u O2 Areni, kamo bi ga došli gledati prijatelji. "Budi ozbiljan. Galamio je i spominjao imena, govorio da će se boriti s Tommyjem Welchom, blablabla..." nastavio je Welch.

Istaknuo je da ni od koga ne želi bježati. "Babić me prozivao, pregovarali smo, prihvatio sam i želio borbu, no što sada mogu? Poštujem ga, on je ratnik i zabavljač koji voli to što radi. Međutim, uzeo je slabijeg protivnika kako bi se vratio u igru.

Babića su nokautirali u posljednjem meču te se nije borio godinu dana. Slušao sam nekoliko intervjua u kojima je govorio koliko se loše osjećao. Vjerujem mu. Sada se vraća i u redu je ako želi lakšu borbu", rekao je Welch i dodao da je spreman boriti se protiv pobjednika meča između Babića i Robinsona.

Babićevog idućeg protivnika zovu Drago

Babićev idući protivnik Robinson, koji u karijeri ima šest pobjeda i dva poraza, nosi nadimak Drago zbog fizičke sličnosti s fiktivnim likom Ivana Drage iz četvrtog dijela filmskog serijala o boksaču Rockyju. Robinson trenutno trenira s jednim od najboljih boksača svijeta, ukrajinskim teškašem Oleksandrom Usikom.

Podsjetimo, Babić je poražen u svom posljednjem meču u travnju 2023. godine od Poljaka Lukasza Rozanskog, što mu je bio prvi poraz u dosadašnjih 12 borbi, u kojima je zabilježio i deset pobjeda nokautom.