WTA

Nestvarno finale Rima, Poljakinja protiv 9. na svijetu slavila sa 6:0, 6:0

Foto: AP Photo/Gregorio Borgia/Guliver

POLJAKINJA Iga Swiatek pobjednica je WTA turnira tenisačica u Rimu nakon što je u finalnom susretu uvjerljivo porazila Čehinju Karolinu Pliskovu, devetu igračicu svijeta, sa 6:0, 6:0.

Aktualna pobjednica Roland Garrosa je do pobjede stigla za svega 48 minuta, i to bez izgubljenog gema. U cijelom meču je izgubila samo 13 poena.

"Nisam očekivala da ću tako dobro igrati na početku turnira, stvarno sam uzbuđena i sretna," kazala je 19-godišnja Poljakinja, 15. na svijetu, nakon trećeg naslova u karijeri. Prvi turnir u karijeri osvojila je 2019. u Luganu, a potom je lani pobijedila na Roland Garrosu.

Za vidno šokiranu Pliškovu, koja je u polufinalu nadigrala najbolju hrvatsku igračicu Petru, Martić, bilo je to treće uzastopno finale u Rimu. Prije dvije godine je pobijedila Britanku Johannu Kontu, dok je lani izgubila od Simone Halep.

"Do sada sam imala dobar turnir, ali danas nisam igrala svoj najbolji tenis. Ponekad postoje i takvi teški dani, moramo se suočiti s njima. Pokušat ću što prije zaboraviti ovo finale, jer nemam puno vremena, uskoro su i drugi važni događaji," poručila je Čehinja, koja je ostala na 16 osvojenih turnira.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.