MANUEL NEUER

Neuer se oglasio nakon pjevanja Thompsonove pjesme: Baš me briga, uživao sam

Screenshot: Twitter

MANUEL NEUER reagirao je nakon što je zbog pjevanja Thompsonove pjesme Lijepa li si na odmoru u Hrvatskoj bio izložen žestokim kritikama u domovini.

Njemački mediji posvetili su veliku pažnju Neuerovoj izvedbi poznate hrvatske domoljubne pjesme: 

"To je domoljubna pjesma u kojoj se slave razne hrvatske regije. Problem je što se u njoj kao dio Hrvatske navodi Herceg-Bosna, kako su Hrvati nazvali dio Bosne i Hercegovine od kojeg su tijekom rata devedesetih napravili autonomnu oblast koju su željeli pripojiti Hrvatskoj. Hrvati su do Herceg-Bosne došli tako da su etnički očistili njen teritorij od Bošnjaka i Srba, pri tome masakrirajući civile tih nacionalnosti i masovno pljačkajući njihovu imovinu. Tako nastala Herceg-Bosna slavi se u pjesmi kao 'srce ponosno'. To pjeva Marko Perković Thompson, koji inače veliča hrvatski fašizam. To je dokazao pjevanjem pjesme Jasenovac i Gradiška Stara, pjesme koja glorificira ubijanje Srba, Židova i Roma u navedenim koncentracijskim logorima ustaša, hrvatskih saveznika nacista u Drugom svjetskom ratu. Zbog toga je Thompsonu zabranjen ulazak i pjevanje u nekoliko europskih država."

Menadžeri poslali poruku

Nakon što su ovakve rečenice, uz pitanja "Zna li uopće Neuer što pjeva i od koga?", dobile udarno mjesto u njemačkim medijima, oglasio se njemački velikan svjetskog nogometa, legenda Bayerna i Elfa:

"Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam ni znao što pjevam ni od kojeg pjevača", stoji u poruci njegovih menadžera koju su dobili Bild i Sport1. 

Nova reakcija

Sada je na tu reakciju od ranije dodao i izjavu koju prenosi Der Spiegel, a koja je najnovija na ovu temu koja se pojavila u njemačkim medijima.

"Baš me briga što drugi pričaju. Uživao sam u odmoru", rekao je Neuer dok Der Spiegel piše kako u Bayernu tom incidentu nisu posvetili puno pažnje, ali su ga dočekali tako što su razočarano mahali glavama nakon što su pročitali vijesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.